ANNONS

Läs journalen och förnya recept i telefonen

1177 kommer nu som app
Ett nytt steg i digitaliseringen av vården, 1177-appen.
Nu finns 1177 Vårdguiden som app – så du kan läsa din journal och förnya recept via mobilen. Men du måste ha mobilt bank-id för att det ska fungera.
ANNONS

1177 Vårdguiden, som du kan ringa till och få sjukvårdsrådgivning, eller gå in på via 1177.se, finns nu som app.

Den som laddar ner den kan via sin mobil sköta en rad olika e-tjänster, som att läsa sin journal, förnya recept, boka tider, beställa hjälpmedel och se status för högkostnadsskydd och frikort.

Mobilt bank-id krävs

Men för att kunna göra det måste man logga in med ett mobilt bank-id. En rad av Vårdguidens tjänster kan dock nås utan inloggning, som information om sjukdomar och behandlingar och vilka mottagningar som finns.

– Efterfrågan på mobila och digitala vårdtjänster är tydlig. Det borde vara lika självklart att ha kontakt med vården som med banken i mobilen, säger Daniel Forslund (L), innovations- och utvecklingsregionråd i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet har sex av tio invånare i länet någon gång loggat in på 1177 Vårdguiden för att använda sina personliga e-tjänster. Nu kan man alltså även göra det i mobilen.

Boka och guida

Appen är ännu inte färdigutvecklad. Till exempel fungerar i skrivande stund inte tillgången till journaler. Och att boka tid på sin vårdcentral eller andra mottagningar är inte heller något som kan göras överallt.

I dagsläget har 750 mottagningar den tjänsten.

Under året ska appen få fler funktioner, som att guida patienten till rätt vårdgivare utifrån behov och påminna inför vårdbesök.

Appar för nätläkare

Nyligen lanserades appen Alltid öppet, där de landstingsdrivna vårdcentralerna erbjuder sina tjänster, och även digitala besök.

ANNONS

Många privat drivna vårdcentraler och mottagningar är anslutna till appar som Capio Go eller Doktor 24.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.