ANNONS

Jubel efter uppgörelsen om Kistagrenen

Beskedet om att det blir byggstart för tvärbanans Kistagren 2017 välkomnades av de lokala politikerna i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.

- Ska Kista fortsätta vara ett av världens största IT-kluster så behöver infrastrukturen ständigt byggas ut, säger Benjamin Dousa (M), ledamot i landstinget och vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.
ANNONS

Under tisdagsförmiddagen presenterade Allianspartierna och Miljöpartiet i landstinget en överenskommelse där de bland annat gav besked om att tvärbanans Kistagren får byggstart nästa år, och inte 2022, som trafikförvaltningen föreslagit för att få landstingets budget i balans.

– Kista växer med rekordfart, och det är viktigt att det inte bara byggs bostäder, utan även utökad tvärbana och fler busslinjer. Nu blir Kista tillsammans med tunnelbanans blå linjes utbyggnad till Barkarby ett nav för hela norra Stockholm, säger Benjamin Dousa.

Stadsdelsnämndens ordförande Mia Päärni (S) välkomnar också beskedet.

– Det är enormt viktigt för alla som pendlar till och från Kista. Kollektivtrafiken är under hård ansträngning och den behöver utökas med fler alternativ, säger hon.

Ett annat besked som gavs under tisdagen var att priset för SL-kortet höjs nästa år för att kunna stärka SL:s ekonomi.

– Det enda som är lite tråkigt med beskedet är att man höjer priset på SL-korten. Jag har svårt att se att det skulle finansiera tvärbanans utbyggnad, men det kanske var nödvändigt, säger Mia Päärni.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.