ANNONS

20 års jubileum för hundarnas julfirande

För 20:e året i rad bjuds hundarna på julbord på Mimmis hunddagis i Äppelviken.
För 20:e året i rad bjuds hundarna på julbord på Mimmis hunddagis i Äppelviken.
Hundarna få stå i ett led och vänta på sin tur.
Hundarna få stå i ett led och vänta på sin tur.
Varje år bakas det en leverpastejstårta.
Varje år bakas det en leverpastejstårta.
För 20:e året i följd anordnades ett julbord för fyrbenta på Mimmis hunddagis i Äppelviken.
– Det som alltid finns varje år är leverpastejstårtan med frolic och bacon, berättar Mimmi Moore som startade upp dagiset.
ANNONS

För tjugonde året i rad firar hundarna med julbord på luciadagen. Det är på Mimmis hunddagis i Äppelviken där julfesten hålls.

Det började år 1997 med vad som inledningsvis var ett småskaligt julfirande, med någon liten tomteluva och lite hundgodis. Under årens lopp har det vuxit till något helt annat.

– Det blir väl lite sådär att man vill gärna bräcka varje år, vi börjar planera några dagar innan vad vi ska göra det här året. Det som dock alltid finns varje år är leverpastejstårtan med frolic och bacon, berättar Mimmi Moore som startade upp dagiset.

På menyn återfinns även baconrullar, blodpuddingar, prinskorvar och köttbullar.

Det här året var det 27 stycken hundar som samsades runt ett och samma julbord. Allt sker under kontrollerade former och alla hundar sköter sig menar Mimmi.

– Jag är lika imponerade av dem varje år. De vet att man ska sköta sig när det när julfest. Men sen finns det ju en del hundar som har lite svårare, vi har en labrador som hetsäter så han får en egen tallrik, säger hon.

Efter maten går man luciatåg

Hundarna är redo för årets luciatåg. Foto: Mimmi Moore

Efter maten är det dags för det traditionsenliga luciatåget, personalen tar med sig alla hundar ut på en långpromenad och går förbi alla dagis och skolor i området. Det brukar även stå pensionärer redo med julgodis längs vägen.

ANNONS

– Vi går runt i hela Bromma. Det här började vi också med för 20 år sedan, folk som var barn då står nu och tittar med sina barn, det är fint, berättar Mimmi.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.