ANNONS

Hemlösa får julbada i Sundbybergs simhall

Det var kö till frisörstolarna förra året.
Det var kö till frisörstolarna förra året.
För sjätte året i rad öppnar simhallen upp dörrarna för hemlösa på julafton. Här ska man kunna klippa sig hos volontärarbetande frisörer, få ett bad till toner av julmusik, hämta nya kläder och fika.
ANNONS

Det är sjätte året i rad som man öppnar upp simhallen för hemlösa mellan klockan 9-12 på julafton.

Förra året räknade Frank Marin, gruppchef på simhallen, till 124 personer som kom för att bada, fika, hämta nya kläder, få en ny frisyr och få sina fötter omskötta av de sex frisörer och två fortvårdare som fanns på plats och jobbade gratis.

– Det var kö för att få klippa sig. Vi började lägga ut trådar på social medier nu i måndags efter volontärer som kan ställa upp även i år, och helt säkert kommer vi att få hit frisörer i år igen, säger Frank Marin.

Besökarna som kommer får ett kit med badkläder, handduk och duschprodukter. Sedan sätts julmusiken på inne i simhallen och fikabordet med donerade bakverk dukas upp.

Omkring 40 personer brukar komma och volontärarbeta under julaftonsförmiddagen, med allt från att sortera kläder till att servera kaffe berättar Frank Marin.

Dagen betyder mycket för dem som kommer hit.

– Senast igår ringde en mamma mig som frågade om hon fick ta med sina barn på 10-12 år som volontärer. De hade pratat så mycket om personerna som sitter utanför affärerna i kylan, och hon ville visa dem om medmänsklighet och vad man kan göra, säger han.

Många av besökarna stannar i flera timmar berättar Frank Marin.

– Det känns verkligen som att vi kan göra nytta och att dagen betyder mycket för dem som kommer hit.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.