ANNONS

Ingen julbelysning på Södermalm i år heller

Staden sätter inte upp någon julbelysning på Södermalm och Götagatan i år.
Staden sätter inte upp någon julbelysning på Södermalm och Götagatan i år.
Södermalm blir utan när Stockholms innerstad ska blingas upp inför julen med runt 700 000 ledlampor. En stor anledning är att pengarna inte räcker till.
ANNONS

I lördags invigdes årets julbelysning i Stockholms innerstad. Men Södermalmsborna blir återigen utan juleljus.

Runt 35 gator kommer lysas upp med 710 708 ledlampor sponsrade av staden. Men alla gator som får julkänsla ligger i den innersta citykärnan, från Strömmen mot Tegnérgatan, Karlbergskanalen och Birger Jarlsgatan.

Besvikna läsare har hört av sig till Mitt i, ledsna över att Södermalm inte får något julbelysning. Anders Hedlund, belysningsstrateg i Stockholm stad, ger förklaringen att det både beror på pengar och att företagarna måste hjälpa till.

I citykärnan samarbetar staden nämligen med fastighetsägarna och företagarföreningar, som också är med och betalar för julbelysningen.

– Det skulle också behövas på Södermalm. Då skulle vi kunna börja resonera om belysning på Södermalm, även om jag inte kan lova något. I dagsläget har vi inga medel för att sätta upp julbelysning på Södermalm, säger Anders Hedlund.

Stockholm stad satsar ungefär 3,5 miljoner kronor varje år på belysningen och dekorationen. Förutom julbelysning sätts även granar upp på flera av de stora torgen.

Men det är inte bara staden som sätter upp julbelysning. Enskilda handlare kan också sätta upp egna juleljus. Till exempel har det de senaste åren satts upp ett lysande kulört tak bredvid Hornhuset på Hornsbruksgatan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.