Julen blir akut i årets Gröndalrevy

Megafon & Mikrofon showar loss i Gröndal.
Megafon & Mikrofon showar loss i Gröndal.
Ingen jul utan Gröndalsrevyn! Nästa helg ger körerna Megafon & Mikrofon musikalen "Akut jul – en musikalisk musikshow för hela familjen" i Kulturskolan på Sjöbjörnsvägen.

Det blir nionde året i rad som gänget intar Kulturskolan i Gröndal i december.

– De senaste åren har det varit knökfullt. Showen har vuxit och blivit en etablerad lokalrevy och det är jätteroligt, säger körledaren Maria Bjurholm Lindensved, som är sjätte generationens Gröndalsbo.

I årets revy står 29 dansanta sångare, iklädda sjukhusrockar, på scenen, ackompanjerade av en spelglad åttamannaorkester. Tillsammans ger de en show om några familjers jakt på den perfekta julen. Fördomar gror och relationer sätts på prov när deras öden korsas på akuten.

– Jag tror att folk kommer tillbaka till våra shower för att de är lättillgänglig underhållning som passar flera åldrar. Dessutom har de en varm framtoning och lämnar publiken med en feelgoodkänsla, säger Maria Bjurholm Lindensved och tillägger:

– Att vi numera har många lokala sponsorer visar också hur etablerade vi är i området.

Till vardags är Maria Bjurholm Lindensved jurist – och hon älskar att kunna kombinera sitt yrke med dansen och musiken. Det var hennes mamma, Karin Bjurholm, som startade vuxenkören Megafon 1996. 1999 tillkom barnkören Mikrofon. 13 revyer har det blivit hittills, varav åtta julrevyer. De senaste åren har man bara satt upp julrevyer, för att kunna lägga riktigt mycket krut på dem.

Årets show, ”Akut jul – en musikalisk musikshow för hela familjen”, ges den 5 december klockan 19 samt den 6 december klockan 13 och 16.