ANNONS

Julfönster sprider glädje bland Klingstaborna

Anna Wallerstedt visar det juldekorerade fönstret. Med sig har hon barnen Oscar och Emilia.
Anna Wallerstedt visar det juldekorerade fönstret. Med sig har hon barnen Oscar och Emilia.
ANNONS

Många stannar till då de passerar familjen Lantz-Wallerstedts hus i Klingsta. Den nyinflyttade familjen för vidare traditionen med att ordna ett fönster med ett jullandskap.

Lagom till första advent var det premiär för det juldekorerade fönstret i ett garage på Klingstavägen. Där har en familj i åratal byggt upp ett julinspirerat landskap. Men i år uppstod frågor i grannskapet då villan såldes och paret Anna Wallerstedt och Andreas Lantz flyttade in med två barn.

– Vi fick höra om julfönstret när vi köpte huset. Och bland det första grannarna frågade var om vi skulle fortsätta traditionen, berättar Anna Wallerstedt.

De beslutade sig för att ta traditionen vidare in i framtiden. Anna Wallerstedt är läkare till yrket men gillar att måla och pyssla på fritiden. För tillfället är hon föräldraledig med Emilia som är sju månader. Den dag då Lokaltidningen Mitt i Danderyd är på besök är även treårige sonen Oscar hemma.

– Det känns roligt att fortsätta på någonting som är ett samtalsämne bland grannarna. Det här är något som sprider glädje, säger Anna Wallerstedt.

I år svävar en jultomte i ett flygplan i fönstret. Under honom har familjen byggt ett snötäckt landskap med en skridskobana och en presentbutik som drivs av en tomte. De små byggnaderna, figurerna och granarna har inhandlats från England och Frankrike.

– Det är jättefint gjort. Jag ser hela tiden hur folk stannar till och tittar i fönstret, säger grannen Anita Wahlström.

I bakgrunden har de målat granar och fjälltoppar på träskivor. Anna Wallerstedt är särskilt nöjd med paret som sitter på en bänk och pussas.

– Vi tänker fortsätta dekorera fönstret till varje jul. Sedan får vi så om vi gör ändringar från år till år.

ANNONS

Den som tittar riktigt noga kan hitta något som inte riktigt passar in i landskapet. Familjen vill gärna sprida bilder om fönstret via hashtaggen #klingstachristmas på Instagram.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.