ANNONS

Lantz julfönster – en omtyckt tradition i Klingsta

Julfönster på Klingstavägen i Danderyd.
Årets julfönster hos familjen Lantz i Klingsta.
Kan du hitta djuret som inte hör hemma i snön? Och vilka nya figurer har letat sig in i landskapet? Julfönstret hos familjen Lantz är en tradition som lockar stora och små att ta en omväg.
ANNONS

Anna Lantz med familjen Andreas och barnen Emilia, 3 år, och Oscar, 6 år, står för Klingstavägens mesta jultradition. Redan innan första advent var det premiär för årets fönster.

– Det är så många som uppskattar det! Förskolebarnen kommer hit och tittar och många passerar vår gata på väg till skola och annat, säger Anna Lantz.

Julfönster på Klingstavägen i Danderyd.

Fönstret i muren blir av tradition ett tittskåp i juletid.

En granne ringer Mitt i och berättar att nu är det dags att komma. En Danderydsbo berättar att fönstret blir en anledning att ta den längre vägen till mataffären såhär års.

Framför fönstret har Lantz byggt en liten trappa så att de allra minsta kommer upp och kan kika in.

Miniatyrer från Frankrike

Därinne uppenbarar sig ett snövitt landskap med en skridskobana, flygmaskin och karusell i miniatyr. Årets stora nyhet är en gunga som svänger i full fart.

– Det gäller att förnya sig varje år. Jag börjar tänka och köpa grejer redan i oktober. Gungan kommer från en julbutik i Frankrike. Det är mycket mer utbrett med sådana här saker som rör sig och kopplas till elektrisitet där. Det är min mans syster, barnens faster, som bor där och har hjälpt oss köpa den.

Som traditionen säger finns där också ett djur som inte riktigt hör passar in bland björnar och rådjur. Den som passerar Klingstavägen 20 får se.

ANNONS

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.