ANNONS

Julgranen på Skarpnäcks torg flyttas – här hamnar den i stället

Julgransturnén är igång och Kärrtorp har redan fått sin gran (bilden till höger).
Julgransturnén är igång och Kärrtorp har redan fått sin gran (bilden till höger).
Halloween är över, men nu laddar staden upp inför nästa högtid. Årets julgransturné har redan nått flera områden i söderort.
Nytt för i år är att granen på Skarpnäcks torg flyttas till Brandparken.
ANNONS

Vålnaderna från Halloween hann knappt gå upp i rök innan staden började pynta inför nästa stora högtid. Trots att den 24 december kan kännas långt borta i novembermörkret har årets julgransturné redan nått flera områden i söderort.

Kärrtorpsborna fick till exempel smaka på julstämning förra veckan när årets gran placerades ut på torget. Nytt för i år är att granen på Skarpnäcks torg kommer att flyttas till Brandparken.

I övrigt ser det ut som förra året och granar kommer att lysa upp på Lagaplan, i Björkhagens Centrum och Finn Malmgrens Torg.

Så många granar får söderort

Källa: Trafikkontoret, Stockholms stad

Därför kommer julgranarna tidigt

Det är av praktiska skäl som staden smygstartar julförberedelserna redan i oktober. Trafikkontorets medarbetare måste hinna få ut över 80 granar runt om i staden innan första advent.

Belysningen ska vara redo att tändas senast den 30 november. Flera olika arbetslag påbörjar därför utplaceringen i både innerstan och ytterstan.

– På vissa platser, som Stortorget i Gamla stan, gäller det att vara snabb som sjutton för snart är det en stor julmarknad där. För att hinna med måste vi få ut så mycket som möjligt, så tidigt så möjligt, säger Karl Jacobsson på trafikkontoret.