ANNONS

Julhuset i Bagis släckt efter vandalisering

Familjen Torstenssons julhus i Bagarmossen.
Den lysande skyffelns slets ut och gick i tre delar.
De tusen juleljusen på julhuset i Bagarmossen är redan släckta för i år. Delar av belysningen vandaliserades på tisdagskvällen.
Men en lokal swish-insamling har startat för att familjen ska kunna köpa ny belysning.
ANNONS

Familjen Torstenssons villa på Rusthållarvägen i Bagarmossen har blivit en attraktion. Människor åker från norr till söder för att titta på det magiska julhuset. ”Lite som NK:s julskyltning” skrev en läsare.
Mitt i har berättat om huset och även visat en liten film.
Men nu är det färdiglyst för i år. Belysningen är redan nedsläckt.
Vid 20-tiden på tisdagskvällen sprang några in på tomten och försökte stjäla saker, bland annat en lysande snöskyffel. Alla grejer är sammankopplade, så när de försökte dra iväg med dem gick de sönder och kontakter slets av.
– Vi hörde röster från ungdomar, men trodde att det var några här och tittade. Det är folk här hela tiden. Men när vi tittade ut såg vi vad som hänt, berättar Mia Torstensson.
Den lysande snöskyffeln låg i tre delar på gatan. Några lysande renar låg också ute på gatan, en lysande snögubbe och en uppblåsbar tomte gick också sönder.
– Nu är det släckt för i år, säger Mia Torstensson.
I vanliga fall brukar familjen Torstensson låta julbelysningen vara tänd fram till trettonhelgen. De har bott i huset i 20 år och traditionen med att smycka huset med ljusslingor och lysande figurer har vuxit för varje år. Det här är första gången de råkar ut för vandalisering.

Insamling startades

Deras dotter berättade vad som hänt i den lokala Facebook-gruppen och engagemanget blev stort. Någon drog spontant igång en swish-insamling till familjen Torstensson så att de kan köpa ny belysning.
– Det värmer i hjärtat, det är helt fantastiskt. Det har kommit in åtminstone en tusenlapp. Det är guld värt, säger Mia Torstensson.
Familjen tappade först lusten för att fortsätta med belysningen, men insamlingen har gjort att de fått glädjen tillbaka. Men nu satsar de på nästa år.
– Vi hinner inte köpa nya saker nu, det får bli till nästa år. Men vi vill verkligen tacka alla som samlatin. Det är så fint gjort, säger Mia Torstensson.

ANNONS