Julkalender på Årsta slott – igen

Årsta slott.
Årsta slott.
Jessica Parenmark.
Jessica Parenmark.
Årets julkalender spelas in på Årsta slott.
– Våra lunchgäster tycker att det är spännande när det hänger skådespelare här. Ena dagen är det Tommy Nilsson, nästa är det Eva Rydberg, Pernilla Wahlgren eller Lill-Babs, säger Jessica Parenmark.

Hon är vd för det företag som driver restaurang på slottet och har precis sagt hej då till ett stort produktionsteamet som varit där i två dagar.

– De har spelat in i entrén, uppe i festsalen, i trapphuset och i vårt gamla slottskök.

De har tagit scener för årets julkalender Jakten på tidskristallen med bland andra Eva Rydberg, Rikard Wolff och Kodjo Akolor. I handlingen finns en samlare som bor i en museilik miljö.

Jessica Parenmark,

– Då är Årsta slott som klippt och skuret för ändamålet.

Slottet, som har anor sedan 1200-talet, är attraktiv för inspelningsplats. För det är inte första gången som det dyker upp kameror och strålkastare på Årsta.

– Det är faktiskt den tredje julkalendern som spelas in här, säger Jessica Parenmark. Tjuvarnas jul spelades delvis in på slottets vind. Och i Selmas saga bodde von Trippelhatt på vinden.

Även thrillern Modus har scener frånÅrsta slott, liksom flera reklamfilmer.

– Det är miljön de vill ha förstås. Och jag hoppas och tror att de får ett bra bemötande. Det är lätt att ta sig hit och samtidigt som det finns gott om utrymme för deras bilar och lastbilar. Det är krångligare att förlägga produktionen till en exklusiv våning på Östermalm av det skälet.