Junia är Årets lussekatt i Värmdö 2017!

Junia, årets lussekatt
Junia, årets lussekatt!
Den före detta hemlösa katten har charmat sig in i Värmdöbornas hjärtan. Junia är Årets lussekatt i Värmdö!

Tävlingen Årets lussekatt har lockat fram det bästa ur Värmdös fyrbenta pälsbollar.  Bilder på katter har rasat in, nomineringarna likaså och även utom tävlan har redaktionen på Mitt i Värmdö fått in foton av små katter i röda toppluvor. Men en katt har skiljt sig från mängden; Junia.

Katten Junia.

Hon har charmat sig in i Värmdöbornas hjärtan och har, med flest röster, vunnit den ärorika titeln Årets lussekatt i Värmdö 2017.

”Jag röstar på katten Junia, för alla katter förtjänar ett bra liv! Och nu har hon äntligen fått ett tryggt hem med kärleksfulla ägare. Nu vore det ju så kul om hon kunde få bli årets lussekatt ? ” är bara några av alla nomineringar som har kommit in till redaktionen på Mitt i. 

Husse Alexander Henriksson tar emot vinnarbeskedet med överraskning och glädje.

– Det här känns väldigt roligt! Jättefint, det förtjänar hon verkligen, säger han.

Har hittat hem hos nya matten

Junia hittades hemlös 2016, men fick via Stockholms katthem chansen att komma till ett nytt hem. Nu bor hon, sedan ett år tillbaka, i sitt nya trygga hem hos Marlene Selin och Alexander Henriksson i Gustavsberg. 

– Hon hade ju varit hemlös hur länge som helst och när vi såg henne på katthemmet så fräste hon och var skygg, men vi kände ändå direkt att det var något som gjorde att vi ville ta hand om just henne, säger Alexander Henriksson. 

Hur är Junia nu?

– Nu är hon en trygg och säker katt, ett riktigt matvrak dessutom. Vilken resa hon har gjort, från att ha varit hemlös till att bli Årets lussekatt, vi är så glada!

Stark andraplats för rosettprydd misse

Årets lussekatt Junia kan vänta sig en fin present värdig en vinnare. Men det är inte bara hon som förtjänar ett litet paket. Det gör även Flora, som i sin röda rosett, lockade näst flest röster.

Grattis säger vi på Mitt i! Och tack till alla katter, hussar och mattar för att ni har varit med i tävlingen!