15 nya juniorer till Lugna Gatan i Husby

De nya juniorerna inom Lugna Gatan i Husby.
De nya juniorerna inom Lugna Gatan i Husby.
I tisdags fick 15 stolta nybakade juniorer inom Lugna Gatan i Husby ta emot sina diplom.
De kommer att bli en del av Lugna Gatans helgvandringar i området.

De 15 ungdomarna har gått en intensiv utbildning under tre månader. De har utbildats i etik och moral, konflikthantering, lag och rätt, första hjälpen och jämställdhet och samarbete.

Några av årets nyblivna diplomerade juniorer var trygghetsvärdar under Järva politikervecka i år.

De fick en extra utbildning i säkerhet, pröva sina kunskaper från Lugna Gatan i praktiken och tjäna lite extra timpengar för sin insats. En bra sak att skriva på sitt CV också. De gjorde en otroligt bra insats under veckan, säger Hussein Reza, arbetsledare inom Lugna Gatan i Husby som följt ungdomarna genom utbildningen.

Förutom helgvandringarna i Husby med Lugna Gatan, kommer juniorerna ha fortsatt kontakt med Fryshuset i Husby och träffas regelbundet.

Skapar förändringar

När tillfälle ges kommer juniorerna att bli inbjudna till utbildningar, aktiviteter, föreläsningar och andra aktiviteter inom Fryshuset.
– Vi gör det möjligt för unga att förändra sin och andras framtid. Genom att ge dem verktyg och kunskap kan de skapa den förändring som de vill ha för dem och sin ort, säger Peppe Boroodjeni, chef för Fryshuset i Husby, i ett pressmeddelande.