Jureskog startar egen burgarkedja

Johan jureskog
Jureskog prövar lyckan med egen fast food-restaurang mitt i city.
Kungsholmenkrögaren och hamburgerprofilen Johan Jureskog öppnar nu första restaurangen i en ny fast-foodkedja.
– Innan året är slut har vi tre till, säger han till Mitt i Kungsholmen.

Efter att ha undersökt hamburgare i teve och skapat burgare åt McDonalds de senaste tre  åren är det kanske inte någon större överraskning att kocken Johan Jureskog vill starta en egen burgarrestaurang.

Ödmjuk

Med erfarenheter från både AG på Kronobergsgatan och Rolfs kök är han definitivt ingen duvunge i sammanhanget. Men man måste ändå vara ödmjuk, menar han. För det finns redan en handfull ställen som tar fast food på allvar. Flippin’ Burgers. Phil’s Burgers och Vigårda för att nämna några.

– Ja, och jag tycker de gör grymma grejer. Men efter att ha blivit burgarprofil med hela svenska folket tror jag att vi har en bra chans att sticka ut.

Gillar inte pommes

På Jureskogs meny, restaurangen är döpt efter kocken, hittar vi även obligatoriska pommes frites, även om Jureskog erkänner att han inte är något större fan av den friterade potatisen. I stället vill han men jag skulle hellre rekommendera något av de många grönsaksalternativen istället. På dryckesfronten ska  Brooklyn brewery ta fram en egen öl åt burgarna och det kommer även finnas bubbel för den som vill ha det.

Folk ska få tycka

Ett som är säkert är att maten och burgarna kommer att väcka reaktioner. På gott och ont, eftersom Johan Jureskog jobbat så länge med Mc Donalds, ett projekt som hyllats men som också fått en del kritik.  Men det är bara bra, tycker han själv. Folk ska få tycka och engagera sig.

Vad kan vi förvänta oss av dina burgare? 

– Jag tror främst det handlar om att vi gör burgare på helt färsk färs som kommer ifrån mjölkkor. Efter att ha producerat mjölk åt oss hyllas vidare genom att bli kött. Om vi lyckas göra lika goda burgare som exempelvis Flippin’ skulle jag vara helnöjd, men för oss handlar det också om ett hållbarhetstänk med helt färska grejer på menyn. Det ska vara så hållbart som möjligt och vi ska nå ut så brett som möjligt.

Tre ställen till

Den första restaurangen öppnar i april på Jakobsbersgsgatan. Men det slutar inte där. I sann fast food-anda öppnar Jureskog, tillsammans med sin bror Ludwig Jureskog, tre andra restauranger i innerstan redan i år. Sedan vill de etablera sig i hela landet och längs E4:an.

– De är ju bäst på E4:an så det vore kul att ge McDonald’s och Max en match där även om jag inte ser dem som egentliga konkurrenter.