ANNONS

Explosion på Gärdet – hus fick utrymmas

Polisens bombtekniker är på plats vid bilen.
Polisens bombtekniker är på plats vid bilen.
Avspärrningar vid Sandhamnsgatan ochTegeluddsvägen.
Avspärrningar vid Sandhamnsgatan ochTegeluddsvägen.
Explosionen ska ha ägt rum strax innan klockan 15.00 på tisdagen.
Explosionen ska ha ägt rum strax innan klockan 15.00 på tisdagen.
Det råder stora avspärrningar i området.
Det råder stora avspärrningar i området.
Ett paket exploderade på tisdagskvällen på Tegeluddsvägen på Gärdet. Polis och ambulans var snabbt på plats och spärrade av området till Värtavägen.
ANNONS

Explosionen ägde rum på Tegeluddsvägen vid 15-tiden på tisdagseftermiddagen. Enligt Storstockholms brandförsvar och polisen ska ett paket ha exploderat i en bil.

– Man har hämtat ut ett paket med okänt innehåll och efter det har paketet exploderat, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen till Mitt i.

Strax efter halv nio på kvällen var bombteknikernas arbete avslutat och de evakuerade kunde återvända. Polisens kriminaltekniker arbetar fortfarande på en mindre plats som är avspärrad men det ska varken påverka trafik eller förbipasserande.

Stort område spärrades av

Under eftermiddagen fick flera ambulanser rycka ut på platsen. De två männen som befann sig i bilen när paketet exploderade fick saneras på plats av räddningstjänsten.

– Vi vet inte vad det är för ämne som exploderat, säger Anna Westberg.

ANNONS

Avspärrningarna utökades under eftermiddagen från Sandhamnsgatan till Värtavägen.

– Det är med anledning av att bombteknikerna har anlänt till platsen och ska börja undersöka det föremål som har exploderat,, säger Anna Westberg.

Enligt befälhavare på plats har en företagslokal och en Outlet-butik på Tegeluddsvägen utrymt. Inget bostadshus har evakuerats för alla andra berörda utom företaget och butiken gäller uppmaningen att hålla sig inne och avvakta.

Två förda till sjukhus

Polisen har inga uppgifter om att någon skadats allvarligt men skadeläget är ännu oklart. De båda personerna som befunnit sig i anslutning till explosionen har förts till sjukhus för observation.

En man ska ha hämtat ut ett paket och när han öppnade paket i en bil ska det ha exploderat och en röd vätska har sprutat ut på honom och en annan person i bilen.

– Det är enligt personernas egna uppgifter i samband med att de ringde och larmade. Vi vet inte vad det var för någonting, säger Eva Nilsson på polisens ledningscentral.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Vid klockan 20.35 hade ingen gripits.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.