ANNONS

Brand i flerfamiljshus i Mörbylund

Polis och fastighetsförvaltare Bengt Lindström på plats.
Polis och fastighetsförvaltare Bengt Lindström på plats.
Flera brandbilar var med i insatsen.
Flera brandbilar var med i insatsen.
Rökdykare bröt upp lägenhetsdörren.
Rökdykare bröt upp lägenhetsdörren.
Flera brandbilar åkte ut till Mörbylund i Danderyd efter att det larmats om en brand i ett 9-våningshus. Branden är släckt och ingen kom till skada.
– Branden kunde begränsas tack vare en bra säkerhetsdörr, säger Bengt Lindström, förvaltare för fastigheten i Mörbylund.
ANNONS

Strax innan klockan nio på onsdagsmorgonen fick räddningscentralen ett larm om ett rökfyllt trapphus. Flera brandbilar från två stationer skickades till adressen i Mörbylund.

– Vi har en konstaterad brand och rökdykare är precis på väg in just nu, sa Stefan Malmberg, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral tidigare under morgonen.

Ingen skadad

När Mitt i Danderyd kom ut till platsen strax efter klockan 10 kunde brandkåren konstatera att branden var släckt och att ingen har skadats.

– Det brann på spisen och det rör sig förmodligen om en torrkokning, säger Max Tollqvist, yttre befäl vid Storstockholms brandförsvar.

Branden uppstod när lägenhetsinnehavaren inte var hemma. Utifrån det brandkåren sett i nuläget är skadorna enbart begränsade till lägenheten. Ingen person behövdes heller evakueras.

– Branden kunde begränsas tack vare en bra säkerhetsdörr, säger Bengt Lindström, förvaltare för fastigheten i Mörbylund.

Brandmän blåser runt på Vallentunasjön

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.