ANNONS

Misstänkt storklottrare från Solna åter på fri fot

Den Solnabo i 40-årsåldern som misstänks för inblandning i vad polisen kallar Sveriges största klotterutredning är åter på fri fot. Men misstankarna kvarstår – och fler gripanden kan vara på gång.
ANNONS

Mannen är del av en trio som misstänks vara inblandade i en omfattande klotterhärva som polisen håller på att nysta upp.

Misstankarna gäller en lång rad fall av klotter mot tunnelbane- och pendeltåg, främst i norra Stockholm. Ärendet rubriceras som grov skadegörelse och polisen misstänker att klottrandet kan ha pågått i flera år. Ansvarig utredare har beskrivit det som den största klotterutredningen i Sverige genom tiderna ,och fler gripanden kan vara på gång inom kort, enligt polisen.

Greps hemma

Mannen greps i sin bostad i Solna i tisdags och anhölls senare. På torsdagen släpptes han åter på fri fot, bland annat eftersom risken bedöms som liten att han ska försvåra för utredningen eller förstöra bevis. I förhör har mannen nekat till brott, meddelar polisen.

”Slår tillbaka mot krafter som förstör”

Trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) vill som Mitt i tidigare har rapporterat ha nolltolerans mot klotter, och han välkomnar den omfattande polisutredningen:

– Klotter och skadegörelse är brottslighet som kostar hederliga medborgare över 140 miljoner kronor om året bara i SL-trafiken. När nu Sveriges största klotterutredning fortsätter att växa kan vi se hur det hederliga och skötsamma Sverige slår tillbaka mot de krafter som förstör och river ned vad vi andra bygger upp, säger Kristoffer Tamsons (M) till Mitt i.

ANNONS