ANNONS

Knivman överlämnade sig till polisen

En stor polisstyrka var på plats vid insatsen i tisdags.
En stor polisstyrka var på plats vid insatsen i tisdags.
Efter många timmars förhandling med polisen gav till sist knivmannen i lägenheten upp. Han är misstänkt för att ha hållit en anhörig man tillfångatagen och för att försökt att skada poliser.
ANNONS

Det var vid 04.15 natten till tisdag som polisen larmades till Rinkeby, efter att vittnen sett en knivbeväpnad man i ett trapphus. Mannen låste därefter in sig och en äldre manlig familjemedlem i en lägenhet.

Det framkom tidiga medieuppgifter om att en kvinna och hennes barn var i lägenheten men det har polisen dementerat.

Polisen ryckte ut till platsen med fem, sex polisbilar och en insatsstyrka. När polisen kom dit gjorde mannen utfall med sin kniv. Han ska ha viftat med kniven mot en eller flera poliser men ingen kom till skada.

Poliserna förhandlade sedan under många timmar med mannen om att han skulle ge upp. Två ambulanser var på plats när poliserna försökte få mannen att lämna lägenheten.

Eva Nilsson på polisens mediecenter uppgav att det inte fanns någon hotbild mot personer som bor i huset.

Strax före klockan 16 på tisdagen kunde den äldre mannen fysiskt oskadd lämna bostaden och togs om hand av sjukvårdspersonal.

Någon timme senare lämnade även knivmannen lägenheten självmant och greps av polisen.

– Han är misstänkt för olaga frihetsberövande av en äldre familjemedlem. Han är även misstänkt för hot mot tjänsteman och försök till grov misshandel, säger Tove Hägg på polisens mediecenter.

Polisen bedömer mannen som psykiskt instabil. Han fördes först till ett psykiatriskt sjukhus för kontroll. Vid 17-tiden tog polisen bort avspärrningarna kring platsen.

ANNONS

En av personerna som befann sig utanför avspärrningen i tisdags var Rinkebybon Kiriakos Dalgiannakis.

– Det händer mycket här i Rinkeby. Jag har bott i här i fyra år. Från början kände jag mig trygg, nu gör jag inte det, säger han.

Texten uppdateras.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.