K-One söker bästa låten om Rinkeby

Nu har du chans att skriva din bästa låt om Rinkeby och få den producerad av den lokala stjärnproducenten K-One.

– Det finns så många grymma talanger här ute, säger Hamed ”K-One” Pirouz­panah.

Musiktävlingen ”Låten om Rinkeby” ska fånga upp de berättelser som finns om orten. Bakom tävlingen står Familjebostäder som med den nya handelsgatan Rinkebystråket satsar på att förädla Rinkeby.

– Vi vill visa att nu händer det saker och vi vill sprida Rinkebys starka gemenskap till fler. Musik är en viktig komponent i folks liv, ett uttryckssätt för alla, säger Gabriella Granditsky Svenson, projektledare vid Familjebostäder i Rinkeby.

Till sin hjälp för att hitta den bästa hyllningslåten har de tagit ortens egen super­producent Hamed ”K-One” Pirouzpanah.

K-One har jobbat med artister som Panetoz, Adam Tensta och Medina. Han har även skrivit flera bidrag till Melodifestivalen, bland annat Sanna Nielsens ”Undo”, som vann Melodifestivalen 2014.

Studion har han i Folkets hus i Rinkeby, och sedan ett halvår tillbaka är han också i studion i Rinkeby ungdomshus där han hjälper unga att göra musik. Han håller även studiecirklar för ABF.

Alla är välkomna att skicka in sina låtbidrag till tävlingen fram till den 17 maj.

Låtarna skickar man in via rinkebystråket.se där man även kan läsa mer om hur tävlingen går till. Alla bidrag räknas, allt från färdiga låtar till en text som man sjunger in i sin mobiltelefon.

Tillsammans med en jury väljer K-One de bidrag som går till final. Sedan är det upp till Rinkebyborna att rösta fram det bästa bidraget där vinnaren koras under nationaldagsfirandet på Rinkeby Torg den 6 juni.

Vinnaren får sin låt producerad av K-One och en iPad. Låten kommer att släppas på Spotify. K-One tror att det mest blir ungdomar som skickar in bidrag, men han välkomnar alla.

– Det kan vara vilken musik­genre som helst, men jag gissar att det blir mycket rap eftersom det är stort i den urbana kulturen, säger han.

Trots att han jobbar med de stora namnen inom branschen ägnar han en stor del av sin tid åt ungdomarna i Rinkeby.

Han säger att Rinkeby hjälper honom att vara kvar på jorden.

– Det blir lite olika världar, men jag gillar det. Jag gillar orten, det finns mycket värme hos folk här, säger K-One, som själv bott i stadsdelen för länge sedan, men numera bor i Vällingby.