ANNONS

Kackerlackor hittades i Mall of Scandinavia

Kackerlackor i Mall of Scandinavia
Det hittades även spår av kackerlackor i ytterligare sex serveringslokaler i MoS.
Två restauranger i Mall of Scandinavia var tvungna att stänga på grund av stora problem med kackerlackor, rapporterar Aftonbladet.
ANNONS

Det var i november som Solna stad, som ansvarar för livsmedelskontrollen, gjorde en inspektion av Mall of Scandinavia, efter att ha fått in ett anonymt tips om förekomsten av kackerlackor.

– Vi kunde direkt konstatera att det var förekomst av kackerlackor. I två av restaurangerna var problemen så omfattande att vi beslutade om att stänga dem, säger Hanna Molander, tillförordnad enhetschef på Solna stads livsmedelskontroll, till Aftonbladet.

Det hittades även spår av kackerlackor i ytterligare sex serveringslokaler och på kvällen och natten efter inspektörernas besök sanerades de skadedjursdrabbade lokalerna. Dagen efter gjordes ett nytt besök på köpcentret och restaurangerna fick då tillstånd slå upp portarna igen.

– De presenterade också en plan för hur de ska arbeta framöver. Därför gjorde vi bedömningen att de kunde öppna igen. Nu är det säkert att äta där, säger Hanna Molander till tidningen.

Enligt miljökontoret hade restaurangerna haft problem med kackerlackor i flera månader och arbetet med att bekämpa skadedjuren är fortfarande pågående på köpcentret.

– Det är inte så lätt att bli av med de här problemen över en natt. Det kan räcka med en hona som lägger ett befruktat ägg för att spridningen ska komma igång igen, och därför behövs täta uppföljningar, säger Hanna Molander.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.