Nu kan du bli Sofo-kaféet Louie Louies ägare

Louie Louie är till salu.
Louie Louie är till salu.
Det populära kaféet Louie Louie på Södermalm letar nya ägare. Efter att ha drivit stället i tolv år är ägarduon beredda att gå vidare – men inte till varje pris.

Året var 2005 när ägarna Fred Burman och Johannes Lindsjöö startade det populära kaféet på Bondegatan 13, som också har skivbutik i lokalen.

– Vi var unga killar när vi startade Louie Louie och i år fyller jag 40. Nu försöker vi sätta en prislapp på vad vi har åstadkommit hittills och är öppna för andra möjligheter, förklarar Fred Burman.

Ägarduon Fred Burman och Johannes Lidsjöö.

Ägarduon Fred Burman och Johannes Lidsjöö. Foto: Privat

Småbarn och musikerkarriär tar mer tid

Orsakerna till att de överväger att gå vidare stavas småbarn och rockbandet Satan takes a holiday.

– Vi har båda en musikerkarriär som tar upp väldigt mycket av vår tid och nu har vi småbarn. Så det är svårt att bolla restaurang, rockband och småbarnsfamilj-

Samtidigt poängterar Fred Burman att det handlar om att hitta rätt köpare.

Säljer bara till rätt köpare

– Vi har lagt ut en annons på stället, men jag ser inte att det nödvändigtvis kommer att hända inom en snar framtid. Jag kanske står här i fem år till.

Vem är den nya drömägaren?

– Någon som verkligen skulle tjäna på att ta över vårt ställe är någon som har samma sorts kunder. Vi har kunder som vill att vi ska vara här på kvällarna också och köra bar, men vi hinner inte det riktigt. Det är där vi står i ett vägskäl. Hade det här varit tio år sedan hade vi gjort det men nu vill jag gärna låsa dörren vid 18 och gå hem till familjen.

Prislappen för den 105 kvadratmeter stora lokalen ligger just nu på 2 950 000 kronor.