ANNONS

Snart kan kaffedoften sprida sig över kommunen

Arvid Nordquist kafferosteri i Solna, Sverige.
Arvid Nordquist kafferosteri i Solna.
Arvid Nordquist planerar för ett nytt kafferosteri, och under kommunstyrelsens möte den tredje december klubbades ett markanvisningsavtal igenom som kan göra att rosteriet hamnar i Järfälla.
ANNONS

Det är 60 år sedan Arvid Nordquist planerade och byggde sitt nuvarande rosteri i Solna. En förnyelse är alltså på gång, och om kommunfullmäktige den 17 december beslutar att gå på kommunstyrelsens linje blir det ett markanvisningsavtal för företaget i Jakobsberg.

Bygget skulle ge Järfälla 200 nya arbetsplatser.

– Det är verkligen positivt att ett så väletablerat varumärke väljer att etablera sig med en ny anläggning och ett nytt spännande koncept i Järfälla. Det innebär många nya arbetstillfällen för Järfälla och kommer att bidra på ett bra sätt till att förnya och utveckla Jakobsbergs centrala delar, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla i ett pressmeddelande.

Det är idag kommunen som äger marken. De avser att sälja den till AB Sagax, som i sin tur blir hyresvärd till Arvid Nordquist HAB.

Projektet omfattar rostningsanläggning, lager och kontor och anläggningen skulle i så fall komma att ligga mellan E18 och Enköpingsvägen, intill värmeverket

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.