Händelsen inträffade söndag 25 augusti. Pappan, som vill vara anonym, berättar att de var på simskola när pojken trillade på lösa kakelrester. En kakelvägg hade ramlat på badet och det låg flis på marken.

– Han är en busig treåring, som de är i den åldern, och efter att han kom upp från bassängen sprang han förbi och halkade till och skadade sig i handen och rev upp ansiktet.

Efter händelsen fick de besöka närakuten. Han mår bra nu, berättar pappan.

– Men han blev skärrad och det blödde en del.

"En åldrande byggnad"

Anders Forsberg, tillförordnad enhetschef på samhällsutvecklingsförvaltningen, berättar att de har ett ärende från händelsen och att en incidentrapport är upprättad.

Kakelväggen, en mindre yta på en av väggarna intill bassängen, är just nu avspärrad.

– Vi plockar ned kaklet nu och utreder det här. Exakt vad det beror på vet vi inte i nuläget. Sedan ska vi sätta upp nytt kakel. Det här är en åldrande byggnad som används på annat sätt i dag än när den byggdes, som att badvattentemperaturerna är högre.

Andra som badar behöver inte vara oroliga, menar han.

– Vi gör inspektioner och besiktar kontinuerligt. Sedan kan man aldrig garantera att inget någonsin händer.

Har pratat med advokat

Mörbybadet drevs tidigare av Befair. I juni i år tog friskvårdskedjan Actic över. Mitt i har sökt Actic för en kommentar.

Pappan berättar att de är i kontakt med ett juridiskt ombud kring händelsen.

– Vi vill inte ha några pengar. Men så här får det inte vara, det ska inte kunna hända, speciellt när det kommer till små barn. Vi kommer aldrig bada där igen.

"Sämst i klassen"

Han tycker det borde finnas ett bättre bad i Danderyd.

– Det här ska vara en rikemanskommun. Man behöver inte ha det bästa men man behöver inte vara sämst i klassen. Det här är inte bara en incident, utan en tydlig indikation på att något är allvarligt fel i hur anläggningen underhålls. Den borde stängas.