ANNONS

Kåken som till och med mäklaren kallar ett vrak

Två miljoner kronor – det är priset för huset som mäklaren själv beskriver som ett vrak.

Många Tullingebor minns huset som ”Salles butik”. Nu ska det säljas.
ANNONS

I annonsen på Notars hemsida skriver mäklaren Christian Najjar att huset som han vill sälja är ett vrak. ”Glöm mäklarfloskler som oslipad diamant och en pärla med potential”, skriver han.

– Det fanns ingen anledning att slänga sig med floskler i det här fallet. Jag vill återspegla verkligheten på tydligast möjliga sätt, så att man kommer dit med rätt förväntningar. Normalt låter de flesta annonserna likadant, fyllda med förskönande omskrivningar och att skriva så här har gjort att den sticker ut, säger han.

Christian Najjar spar inte på metaforerna i sin annons. Han liknar huset vid regalskeppet Vasas vrak, men skriver också att det finns en potential att få huset att resa sig ur askan som fågel Fenix om rätt person köper.

– Jag har redan fått samtal från intressenter som undrar om huset är beboeligt, säger Christian Najjar.

Vad svarar du då?

– Jag kan inte säga mer än att det finns tak, vatten och värme i huset, men att det krävs en totalrenovering.

Det gamla huset på Sågstuguvägen känns igen av många Tullingebor som ”Salles”, en närhandel mitt inne i villaområdet. Einar Salle flyttade till Tullinge 1942 och här drev han butiken fram till mitten av 90-talet.

– När jag såg annonsen blev jag helt nostalgisk. Jag kommer ihåg att man kunde köpa kolor för fem öre där när jag var liten i början av 70-talet, säger Johan Engström från Tullinge.

Rose-Marie Norrby, som är Einar Salles enda dotter, berättar för Lokaltidningen Mitt i att Einar Salle brukade köra ut varor med sin cykel och att han då alltid bar en vit rock och hatt.

ANNONS

– Under hela min uppväxt hade pappa butiken och det var alltid människor där. Alla kände alla, berättar Rose-Marie Norrby.

Att huset kallas för vrak i mäklarannonsen har hon all förståelse för.

– Jag trodde att det redan var rivet. Tomten är bra men huset är i undermåligt skick, säger Rose-Marie Norrby.

Enligt mäklaren finns det tre typer av köpare som kan vara intresserade av fastigheten på Sågstuguvägen.

– Antingen renodlade tomt­intressenter eller de som ser potentialen i stommen och vill skapa ett boende. En tredje grupp kan vara byggare som köper på spekulation, säger Christian Najjar.

Är inte två miljoner ett högt pris, för vad du själv beskriver som ett renoveringsobjekt med stort R?

– Jag tycker att det är ett skäligt pris. Husets stomme fungerar sannolikt att bygga vidare på och då har huset potential. Dessutom är det en jättefin tomt, säger Christian Najjar.