ANNONS

Bussen var sen – kallade chaufför ”apajävel”

Mannen var arg för att bussen var försenat och gick till attack.
Mannen var arg för att bussen var försenat och gick till attack.
En 55-årig man misshandlade och förolämpade en busschaufför vid Danderyds sjukhus. Han blev arg för att bussen var försenad.
ANNONS

Det var den 26 januari i år som den 55-årige mannen gav sig på en busschaufför vid Danderyds sjukhus. Mannen hade klivit på buss 697 vid Edsberg och skulle byta buss vid Danderyds sjukhus. Redan när han klev på bussen upplevde busschauffören att mannen var otrevlig för att bussen var försenad.

När bussen kom in till Danderyds sjukhus ville mannen att busschauffören skulle köra honom till Bergshamra eftersom han hade missat sin anslutningsbuss. Då chauffören inte ville köra honom dit gav sig 55-åringen på chauffören.

Rasistattack

I polisförhöret säger chauffören att 55-åringen ska ha sagt ”du ska köra nu din apajävel annars får du en käftsmäll”. Därefter utdelade mannen ett hårt knytnävsslag som träffade chaufförens kind.

Den åtalade mannen erkänner för polisen att han kallat chauffören för apjävel och hävdar att chauffören gjort tjänstefel som inte ringt till anslutningsbussen och meddelat att bussen var sen.

Blir lätt arg

I förhöret säger även den åtalade att han har lätt för att bli arg eftersom hans blodtrycksmedicin var slut. Utdrag från polisförhöret med 55-åringen:

”Ja jag kanske sa ”apjävel”, men då sa jag det bara i stundens hetta för att jag var arg på honom och menade inget med det. Jag förväntar mig service av honom. Sen kan jag tillägga att under denna period så var min blodtrycksmedicin slut, … då rubbas min balans och jag har lätt för att bli arg.”

Jag förväntar mig service av honom

55-åringen i polisförhör

Busschauffören blev sjukskriven efter händelsen och har velat sluta köra den busslinjen då han är rädd för mannen. Även en annan chaufför vittnar om att 55-åringen brukar bli mycket arg när han missar sin anslutningsbuss.

Nu åtalas mannen för våld mot tjänsteman och förolämpning.

ANNONS