ANNONS

(L) kallade till möte med handlarna i Spånga

Liberalerna hade möte med Spånga företagarförening.
Liberalerna hade möte med Spånga företagarförening.
Det är nu två månader sedan handlarna i Spånga centrum stängde sina butiker i protest mot våldet. Under fredagen bjöd Liberalerna in till möte med Spånga företagarförening.
– De berättade om problem som har varit men också om saker som förbättrats sedan demonstrationen, säger Lotta Edholm (L)
ANNONS

Mitt i har tidigare rapporterat om det eskalerade våldet i Spånga. Personrån, bilrån och smash and grab-kupper har gjort folk otrygga. I december hölls en manifestation mot våldet i Spånga centrum, handlarna stängde sina butiker i protest under en timme.

Nu två månader efter kallade Liberalerna till möte med Spånga företagarförening. Med på mötet var Lotta Edholm (L) oppositionsborgarråd, Roger Haddad (L) rättspolitisk talesperson, Åsa Nilsson Söderström (L) Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, Jan Westermark, sekreterare i Spånga företagarförening och Johan Kjellberg, ordförande i Spånga företagarförening.

– Vi ville ha ett möte för att vi är bekymrade över otryggheten i våra förortscentrum i Stockholm. Brottsligheten har ökat i Spånga, den har spillt över från Tensta till Spånga, säger Lotta Edholm, oppositionsborgarråd.

Lotta Edholm menar också att det är viktigt att faktiskt prata med de som är direkt drabbade för att få en rättvis bild av problemet.

– De är ju alltid jätteintressant att få höra rapporter direkt från de som berörs, att få sitta ner och samtala. De berättade om incidenter och problem som har varit men också om saker som förbättrats sedan demonstrationen till exempel att det blivit mer polisnärvaro.

Handlarna i vid Spånga torg vill ha övervakningskameror och väktare som närvarar vilket är något Liberalerna står bakom.

– Vi har avsatt pengar i vår budget till detta. Vi vill införa kameror och fler ordningsvakter fram till dess att vi får fler poliser, målet är att ha patrullerande poliser på plats.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.