ANNONS

Källardans kan rädda elever från pendling

Nyskola Anna Whitlocks gymnasium
Annica Tengbom Ödén, rektor på Anna Whitlocks gymnasium.
Elverna på Anna Whitlocks gymnasium på Kungsholmen kan alltså få åka till Tensta för att ha idrott. Men skolan strävar efter att kunna knyta så mycket av idrottsundervisningen som möjligt närmre skolan.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat att de 2300 elverna på Anna Whitlocks gymnasium kan få pendla till Tensta för att ha idrott – en resa på 40 minuter tur och retur med tunnelbana.

Men rektor Annica Tengbom Ödén betonar att ambitionen är att knyta så mycket av idrottsundervisningen närmare skolan.

– Vi kommer att vara mycket utomhus runt om på Kungsholmen och planera in sådant som orientering, friluftsliv och simhallsundervisning som vi behöver för idrottsämnet.

RektorAnnica Tengbom Ödén och skolborgarrådet Olle Burell (S) i skollokalerna på Hantverkargatan som ska vara färdigrenoverade till skolstarten i augusti. Foto: Pekka Pääkkö

ANNONS

”Kan inte ha bollar där”

Samtidigt försöker skolan använda sina egna lokaler så finurligt som möjligt. Innergården som kan rymma upp till 700 personer kommer att användas till viss idrottsundervisning.

– Men vi kan inte ha bollar där eftersom det är fönster runt omkring, säger Annica Tengbom Ödén.

Dans i källaren

Hon hoppas också att källaren kan göras om till en sal för dans, yoga och gymutrustning. Men det är ett arbete som börjar först i augusti. Rektorn vågar inte gissa när de kan vara klara.

– Jag tror inte att det ska krävas så mycket. Vi behöver lägga ett annat golv och kolla ventilationen. Men jag vill inte göra några utfästelser som jag får äta upp senare, säger Annica Tengbom Ödén.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.