Kallas till samtal efter uttalande om Hells angels

Man på bild
"Hells angels är en väldigt fredlig herrklubb". Så sade Ismo Salmi, advokat och ledamot i fullmäktige för Kristdemokraterna, i en intervju med Expressen.

– Inte oproblematiskt, säger partiets gruppledare Maria Fälth som nu ska ha ett samtal med Ismo Salmi.

I tisdags publicerade Expressen en längre intervju med advokaten Ismo Salmi som också är en av två ledamöter för Kristdemokraterna i kommunfullmäktige i Upplands Väsby. I intervjun försvarar Ismo Salmi MC-klubben Hells angels och kallar dem bland annat för en ”väldigt fredlig herrklubb”.

Maria Fälth, partiets gruppledare i Väsby, reagerar på uttalandet.

– Det är inte helt oproblematiskt. Men jag har ingen möjlighet att ifrågasätta vad han tycker och tänker och jag har absolut inget att anmärka på hans engagemang i fullmäktige, säger hon till Mitt-i.

På vilket sätt är det problematiskt?

– Problematiken är att stora delar av samhället har en åsikt om vad Hells angels är medan han har en helt annan. Han har två roller, som advokat och som förtroendevald. Skulle han gå upp i talarstolen i fullmäktige och försvara Hells angels vore det extra problematiskt.

Maria Fälth har kallat Ismo Salmi till ett samtal om situationen.

– Vi måste samtala om det här. Det är planerat att det bara blir han och jag men vi har också en styrelse som kan ställning i frågan.

Expressen berättar också i sin artikel att Ismo Salmi har en jurist anställd i sitt bolag som bara fått omkring 13 000 kronor i lön efter skatt – trots att han enligt Ismo Salmi jobbar omkring 16 timmar om dagen. De arbetsvillkoren har Maria Fälth dock inga synpunkter på.

– Det överlåter jag helt till Ismo och hans arbetstagare, säger Maria Fälth.

Mitt i Väsby söker Ismo Salmi för en kommentar.