ANNONS

Akut läge för IK Frej – har kallat till krismöte om ekonomin

Här möter IK Frej GAIS på hemmaplan och tar en skön vinst.
IK Frej ramlade ur fotbollens näst högsta serie i höstas. Nu har klubben ekonomiska problem och kämpar för att hitta lösningar.
IK Frej befinner sig i en akut ekonomisk situation och har kallat medlemmarna till ett möte för att hitta lösningar. Enligt sajten Fotboll Stockholms källor är klubben nära konkurs.
ANNONS

Sportsligt var det en tung höst för IK Frej, som åkte ur Superettan efter kvalspel. Vårens coronapandemi och uteblivna intäkter har inneburit en tuff smäll för klubben, som samarbetar med Hammarby för att utveckla sina unga spelare. Enligt uppgifter till sajten Fotboll Stockholm är IF Frej nu nära en konkurs.

– Ja. Det tror jag att de flesta klubbar är med tanke på att man lever precis på kanten. Frej har varit nära i många år, men vi löser alltid upp det. Det är fel att säga att det är värre nu än någon annan gång, säger IK Frejs ordförande Stefan Dejemyr till Fotboll Stockholm.

Har kallat till möte

Klubben har kallat medlemmarna till ett informationsmöte den 8 juni, som bland annat kommer att handla om ekonomin och hur klubben ska klara av att fortsätta verksamheten.

– Utan att gå in i detalj så är vår ekonomi ansträngd. Det har den varit under en lång tid och över flera säsonger. Föreningen, i synnerhet styrelsen arbetar hårt med tänkbara lösningar för fortsatt överlevnad och spel på den här nivån. Det finns konstruktiva och konkreta förslag till lösning som vi vill presentera för medlemmarna som ytterst fattar beslutet om hur vi ska gå vidare i en svår tid, skriver Stefan Dejemyr i ett mejl till Mitt i.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.