ANNONS

Kalle träffar bara gott folk i nytt tv-program

Kalle Zackari Wahsltröm leder programmet om snälla svenskar.
Kalle Zackari Wahsltröm leder programmet om snälla svenskar.
Reklamare, skribent och träningsentusiast.

Nu kan Kalle Zackari Wahsltröm även lägga tv-reporter på meritlistan. I TV4:s ”Veckans svensk” träffar Vasastadsbon idel snälla människor.
ANNONS

Stockholm i februari, himlen är gråtung och tunnelbaneträngseln bjuder på vassa armbågar – då kan det vara svårt att tro att det faktiskt finns en massa snälla människor i vårt land. Men enligt Kalle Zackari Wahlström är det just på det viset. Och som reporter för ”Veckans svensk” på TV4 får han glädjen att träffa flera av dem. Enda uppoffringen var att han var tvungen att raka av sig skägget. Redaktionen tyckte att han såg trevligare ut utan. Men mustaschen fick han ha kvar.

– Jag har haft hår på överläppen sen jag var typ 17. Min överläpp är helt overkligt lång och kräver behåring för att inte se läskig ut, säger han.

Varje vecka åker Kalle och kollegan Kakan Hermansson runt i Sverige och träffar snälla människor. Det handlar om personer som blivit nominerade till ”Veckans svensk” för trevliga saker de gör.

– Jag har hunnit träffa nio olika personer än så länge, och de har alla haft en sorts utstrålning. En värme och ett självuppoffrande sätt som inspirerar.

– Jag har till exempel hälsat på en kvinna i Dalarna som matar rådjur med potatis varje kväll. Jag blir liksom fascinerad av den där rutinen.

Kan det inte bli lite jolmigt med idel snällhet?

Nej, nej, vi angriper alla historier med humor och nyfikenhet. Det blir kul, jag lovar.

Av alla de som deltar röstar tittarna fram den som blir Veckans svensk. Kalle tror dock inte att de snälla deltagarna därmed riskerar att bli ledsna deltagare.

– Jag tror och hoppas att de ändå tycker att det är kul att bli uppmärksammade.

ANNONS

Du själv då? Kan du bli Veckans svensk?

– Haha, tyvärr inte. Jag är nog för lat.

Fakta

Skribent som ger bra gymtips

Namn: Kalle Zackari Wahlström.

Ålder: 31 år.

Bor: Vid Odenplan.

Familj: Hustrun Brita Zackari, sonen Glenn 7 år, gråhund-wachtelkorsningen Kakan.

När han inte är reporter i tv: Tidigare reklamare. Är även skribent och känd för sina träningstips i tidningen Café.

Typiskt för folk i Vasastan: ”Äh, jag orkar inte riktigt hålla på och ge den där nidbilden om dunvästklädda teppanyakihällägare.”