Daniel Källenfors kan bli moderat toppnamn

Nu väntar rockad i stadshuset.
Nu väntar rockad i stadshuset.
Lidingömoderaternas förslag på nytt förstanamn på valsedeln inför 2018 är klart. Käppalabon Daniel Källenfors är M-politikern som kan toppa listan.
– Jättekul, säger han.

Nu är moderaternas nomineringskommitté klar med förslaget till valsedel till Lidingö stads kommunfullmäktige inför 2018 offentliggjord.

Daniel Källenfors har hamnat i topp.

– Det är jättekul att jag blivit föreslagen som förstanamn. Nu får vi hoppas att nomineringsstämman som hålls 19 november tycker det också, säger han till Mitt i .

Om hon ställt upp till omval är det alltså högst osannolikt att hon kommit på fråga för posten som kommunstyrelsens ordförande

Det har varit turbulent i Lidingömoderaterna den senaste dagarna. Förra helgen meddelade nuvarande kommunstyrelsens ordförande och högsta politiker i Lidingö stad, Anna Rheyneuclaudes Kihlman att hon inte ställer upp till omval i staden 2018.

 

När medlemmarnas försöksnominering, som gjordes tidigare i höstas blev klar visar det sig att Rheyneuclaudes Kihlman hamnat långt från toppen – på plats 26.

Om hon ställt upp till omval är det alltså högst osannolikt att hon kommit på fråga för posten som kommunstyrelsens ordförande.

Efter försöksnomineringen får kandidaterna åter frågan om de vill ställa upp i valet eller inte. Sedan tar nomineringskommittén fram ett slutgiltigt förslag till valsedel som medlemmarna får ta ställning till på nomineringsstämman får ta ställning. Denna stämma hålls 19 november.

Lidingömoderaternas nya förslag till toppnamn, Daniel Källenfors är 45 år och bor i Käppala. Just nu är han ordförande för Lidingömoderaternas föreningsstyrelse.

Fakta

Här är de tio första namnen på förslaget till valsedel

  1. Daniel Källenfors
  2. Anna-Britta Bergman
  3. Ulf Gejer
  4. Carl-Johan Gestrup
  5. Erik Centerlind
  6. Christel Söderberg
  7. Fredrik Vinstock
  8. Hans Barje
  9. Pauline Holst Blomqvist
  10. Marcus Rajkowski