Så ska Källtorpskolans elever skrämmas

Källtorpskolans källare fylls under veckan av läskiga saker på Halloween-tema.
Källtorpskolans källare fylls under veckan av läskiga saker på Halloween-tema.
På fredag ska Källtorpskolans elever skrämmas ordentligt – då anordnar nämligen ungdomsprojektet SWAT och skolpersonalen en spökrunda i källaren.
– Det ska vara lite läskigt, och lite kul, säger Ali Al Djaber, som är ordförande för SWAT.

Nästa vecka går Källtorpskolans elever på höstlov. Men innan dess ska de komma i Halloween-stämning – och skrämmas ordentligt. Ungdomsprojektet SWAT och skolpersonalen har nämligen kommit överens om att iscensätta en spökrunda i skolans källare.

– Initiativtagarna är faktiskt lärarna på skolan och så ställde de frågan till oss, säger Ali Al Djaber som är ordförande för SWAT.

Förutom några ungdomar från SWAT är det fyra av lärarna och åtta av eleverna som ska hjälpas åt att göra källaren så läskig som möjligt. Eleverna ska i mindre grupper ledas ner i källaren under skoldagen med målet att våga gå hela rundan.

För de lättskrämda finns också en något kortare runda som inte är lika läskig. Ali Al Djaber berättar att SWAT gärna är med, och ser positivt på att få ungdomar med olika bakgrund att göra gemensamma aktiviteter.

– Ofta när det gäller skolresor och sånt kan det krävas en del pengar, och då blir klasskillnaderna stora. Här är tanken att det ska vara för alla, oavsett klass och härkomst. Det ska vara lite läskigt, och lite kul, säger Ali Al Djaber.

Sammanlagt är det över 400 elever på skolan som ska få gå spökrundan på fredag.

Måste man gå, även om man tycker det känns läskigt?

– Nej det är klart! Inget måste göras, allt är frivilligt. Men många elever har sagt att de ser fram emot det, säger Ali Al Djaber.