ANNONS

Politiker lyfte frågan om kameror i Tullinge

Tullinge ska få trygghetskameror.
Även Tullinge kan bli aktuellt för trygghetskameror.
Efter den senaste tidens brott är Tullinge aktuellt i diskussionerna om övervakningskameror.
Men ännu är inga beslut tagna.
– Just nu är Tullinge mer aktuellt då vi ser genom våra lägesbilder att det är mer otryggt, säger kommunalrådet Ebba Östlin (S).
ANNONS

Mitt i har tidigare rapporterat att trygghetskameror är på gång i norra Botkyrka. Frågan om Tullinge skulle bli föremål för samma åtgärder ställdes av Moderaterna på kommunfullmäktige den 31 januari till kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin (S).

”Efter den senaste tidens grova rån mot personer och butiker i Tullinge har Moderaterna tagit till sig medborgarnas ökade oro och vill se till att även Tullinge får trygghetskameror”, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

Frågan

Kommer ni att verka för att även andra områden i Botkyrka får ta del av den här trygghetssatsningen” frågade oppositonsrådet Stina Lundgren (M) på kommunfullmäktige.

Ebba Östlin svarade: ”Det korta svaret är ja.” Sedan fortsatte Östlin med en längre förklaring om bakgrunden och att själva beslutet inte ligger i partiets eller kommunens händer.

Inga beslut tagna

När kameror kan komma upp är osäkert och inga beslut är ännu tagna om att andra områden i Botkyrka ska få del av polisens satsning. Enligt Socialdemokraterna förs diskussioner i samarbetet EST, Effektiv samordning för trygghet i Botkyrka, där man varje vecka gör lägesbilder för att se var olika trygghetssatsningar behövs.

– Det är utifrån dessa lägesbilder som vi ser var olika trygghetsinsatser behövs som mest. Vi har alltid pratat prioriteringar i hela kommunen, i alla stadsdelar. Just nu är Tullinge mer aktuellt då vi ser genom våra lägesbilder att det är mer otryggt, säger kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin (S) till Mitt i.

”Tycker i princip lika”

I pressmeddelandet från Moderaterna skriver partiet att man ”skjuter S framför sig” i frågan om trygghetskameror.

– Det är magstarkt av Moderaterna att säga att det är deras förtjänst. Det är polisens, våra trygghetsteam och medborgares bedrift att man kan göra bra prioriteringar och vara effektiv i arbetet mot otryggheten. Att Moderaterna ställer mig en kort fråga i kommunfullmäktige påverkar inte vårt gedigna trygghetsarbete det minsta, säger Ebba Östlin (S).

ANNONS

Enligt Stina Lundgren har M prioriterat trygghetsfrågorna högre än S historiskt.

– Numera tycker vi i princip lika. Men vi vill få verkstad och det var anledningen till frågan i kommunfullmäktige. Tullinge är inte prioriterat och vi vill få med Tullinge i trygghetssatsningen med bakgrunden av otryggheten som uppstått, säger Stina Lundgren.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.