Kämpade en vecka för Rotebros julgran

Rotebros egen julgran fixad an Anja.
Så här ser julgranen ut. Julkulorna och ljusslingan sitter hårt.
Rotebrobon Anja, 34 år, tog saken i egna händer och fixade ortens julgran.

Rotebro kan stoltsera med en julgran som dykt upp i kommunens julgransfot. Fast det är inte kommunen som står bakom den. Nej, det göra Rotebrobon Anja. Hon har lyckats samla in 910 kronor från välvilliga på sociala medier.

Då kände jag spontant att ‘oh no, kommunen tar tid’

För en vecka sedan tyckte hon att det såg tomt ut i Rotebros centrum och började nysta i vem som ägde marken, efter flera turer fick hon veta att det var kommunen.
– Då kände jag spontant att ‘oh no, kommunen tar tid’, säger hon.
Anja fortsatte ringa runt för att få reda på om hon fick och för att få tag i nyckeln till granfotens lås, hon mejlade och skrev även på kommunens Facebook om hon fick sätta upp granen. Till slut fick hon ett ja med ett tips från en tjänsteman att kanske knipsa upp låset.

Den är lite sned men det får vara good enough

LÄS MER: Billigt julpynt i Sollentuna

Sagt och gjort, hon fixade en bultsax med och knipsade upp låset.
– Sedan åkte jag och köpte finaste granen och mötte upp en kompis som hjälpte till. Efter mycket möda fick vi upp den för själva foten var gjord för en större gran, så vi fick trycka i brädbitar. Den är lite sned men det får vara good enough.

Nu sitter den batteridrivna ljusslingor och kulorna stabilt för att de inte ska riskera att försvinna.

– Står den över helgen är jag nöjd men det vore jättekul om den får stå till julafton. Jag blir lite ledsen om den inte gör det men är beredd på det.

LÄS MER: Tycker julbelysningen liknar livmödrar