ANNONS

Ny kampanj för hälsan kickades igång

Kommunalråden tränade med Team Pannben.
Kommunalråden tränade med Team Pannben.
Under parollen "Ett friskare Väsby" ska kommunen samla sina insatser som främjar folkhälsan. Kampanjen kickades igång med ett träningspass i Messingen.
ANNONS

I tisdags kickade kommunen igång sin nya paroll ”Ett friskare Väsby”. Tillsammans med Team Pannben deltog kommunalråden i träning i Messingen.

– Det är en rad satsningar som vill inspirera till god matvanor och motion, säger Anders Rosén (V), kommunalråd.

Tanken är att samla pågående och nya satsningar för att främja folkhälsan under parollen. Satsningarna ska utgå från rapport om folkhälsa som genomförs vart femte år i kommunen. Den senaste rapporten visade att ohälsotalet varierade stort beroende på vilken del av kommunen man tittade på.

En av de största utmaningarna i kommunen är att nå grupper som idag inte redan prioriterar hälsofrågor, menar Anders Rosén.

– Vi vet att många är hälsomedvetna och gör man insatser är det dessa grupper som kommer och tycker att det är bra. Vi måste nå de grupper som står utanför, säger Rosén.

Hur gör man det?

– Jag tror att det är viktigt med mer rörelse i skolan, både skolidrott och att utmana lärare till mer rörelse i annan undervisning. Sen tror jag att vi behöver jobba med matsalar för att se till att det är en trevlig miljö som är inbjudande till att äta ordentligt.

ANNONS

ANNONS