ANNONS

Kampanj: Black Friday-rabatt på bostadsrätter

Inflyttning i de lägenheter som säljs beräknas till nästa år.
Inflyttning i de lägenheter som säljs beräknas till nästa år.
Den amerikanska shoppinghögtiden ”Black friday” har blivit allt mer populär i Sverige. Men hittills är det framför allt detaljhandeln som sänkt priserna under sista fredagen i november. Nu vill fastighetsbolaget Veidekke få fler att köpa bostad i Barkarby – genom att locka med ”Black friday”-rea.
ANNONS

100 000 kronor i rabatt per rum, så mycket sparar de som köper en bostad i Veidekkes nya projekt Barkarby Metropol från och med 24 november till 25 december. Kampanjen kallas en ”Black Friday-kampanj” och ska locka fler att ta steget till att köpa bostad i Barkarbystaden. Men det är bara de första 20 som nappar på erbjudandet som får rabatt.

Veidekke: Inte desperation som ligger bakom kampanj

Det talas om en allt trögare bostadsmarknad, där mäklare får hitta nya knep att hitta köpare åt bostäder. Men enligt Jonas Engelblom som är kommunikationschef på Veidekke är det inte desperation som ligger bakom kampanjen.

– Det är det här som blir så tråkigt! Det finns två orosmoment. Det ena är det politiska läget där det pågår saker som påverkar hur folk kan få lån och amortera. Det andra är medierapportering där det skrivs mycket om oro. Om läget var desperat skulle vi inte gå ut i kampanj på det här sättet – det vi bygger är vi väldigt glada och stolta över, säger Jonas Engelblom.

Inspirerat av Barkarby handelsplats

Enligt Jonas Engelblom är tanken med kampanjen att belysa att det nya bostadsområdet ligger ett stenkast från Barkarby handelsplats, där Black friday-kampanjer varit vedertagna i flera år.

– I och med att projektet är så nära kopplat till handelsplatsen kändes det inte helt ’wild and crazy’ att göra en sån här kampanj, säger Jonas Engelblom.

Projektet i Barkarby omfattar 211 nya bostadsrätter, och vid Barkarby torg finns en visningslägenhet som ska visa hur en bostad i projektet kan komma att se ut. Förhoppningen är att kampanjen ska få intresserade bostadsköpare att slå till, och få ännu fler att bli intresserade.

Fakta

Vad är Black Friday?

”Black Friday” kallas fredagen efter Thanksgiving, som i år infaller på torsdagen 24 november. I USA markerar fredagen starten på julhandeln och präglas av kraftiga rabatter, framför allt inom detaljhandeln. Fenomenet har funnits i Sverige åtminstone sedan 2013.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.