ANNONS

Pendlare kampanjar för buss 153 från Bredäng

Morgonpendlare köar för att komma på buss 153 i Mälarhöjden. Den går till Fridhemsplan.
Buss 153, från Bredäng till Fridhemsplan, blir snabbt full på morgnarna.
Att lägga ner buss 153, från Bredäng till Fridhemsplan, är korkat. Det tycker Örnsbergsbon Ingela Wettergrund som startat en kampanj för att rädda busslinjen.
ANNONS

Busslinje 153 är nedläggningshotad – igen. Som Mitt i tidigare har berättat planerar SL att lägga ner linjen i december 2017.

Det är planer som möter motstånd. För ett par veckor sedan startade Örnsbergsbon Ingela Wettergrund en kampanj på nätet. Där uppmanar hon folk att skriva under en protestlista, som ska överlämnas till politikerna.

– Det är ett korkat förslag! Bussen behövs, den avlastar verkligen tunnelbanan. Jag åker från Örnsberg till Fridhemsplan varje morgon, och när jag kliver på är det i princip redan fullsatt, säger hon.

I nätkampanjen påpekar hon att buss 153 går genom områden där hundratals nya bostäder byggs, som Bredäng, Mälarhöjden, Örnsberg och Aspudden. Samtidigt är tunnelbanans röda linje redan överfull under rusningstider.

– Jag vurmar för kollektivtrafik och är frivilligt bilfri. Det är ännu en orsak till att jag startade kampanjen, säger hon.

I november tar trafikförvaltningen ställning till förslaget att lägga ner busslinjen. I god tid innan dess ska Ingela Wettergrund lämna över listan, digitalt. Hittills har 100 personer skrivit på. När siffran nått 200 lämnar hon över listan.

Ingela Wettergrund är inte ensam om att kampanja för busslinje 153. Även Centerpartiet i Hägersten-Skärholmen driver en kampanj. Dessutom har Jessica Jormtun (MP), ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd, uttryckt stöd för busslinjen och Skärholmens stadsdelsnämnd har riktat kritik mot förslaget att lägga ner den.

ANNONS

 

 

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.