ANNONS

Carola i tårar över Fahims utvisningsbeslut

Elever och personal från Nya Elementar i Bromma demonstrerar för att få Migrationsverket att ändra sitt utvisningsbeslut mot Fahim som arbetar på deras skola.
Fahim och Carola kramades under manifestationen som hölls för honom under torsdagen.
Fahim Ahmabzai kom ensam till Sverige 2016 och hittade snabbt en plats i Bromma. Trots det ska han utvisas efter jul. Nu backar Carola Häggkvist upp 17-åringen.
– Vi får inte blunda för orättvisor, säger hon.
ANNONS

”Barn ska inte utvisas!”, ”rättvisa” och julsånger om empati.

Ett hundratal elever och lärare slöt upp med plakat under torsdagens manifestation som hölls för 17-åriga Fahim Ahmabzai utanför Migrationsverket i Sundbyberg.

Knappt tre år efter att han kom till Sverige har 17-åringen fått sitt tredje avslag för asyl och arbetstillstånd och ska nu utvisas. 

Carola: ”Det här gäller barn”

– Jag uppskattar verkligen det här och är så tacksam, säger Fahim Ahmabzai.

Elever och personal från Nya Elementar i Bromma demonstrerar för att få Migrationsverket att ändra sitt utvisningsbeslut mot Fahim som arbetar på deras skola.

Elever och personal från Nya Elementar i Bromma manifesterade för att få Migrationsverket att ändra sitt utvisningsbeslut mot Fahim som arbetar på deras skola. Foto: Åsa Sommarström.

Som stöd hade han Carola Häggkvist, som gett sig in i kampen för att försöka förhindra utvisningsbeslutet. När hon kramade om Fahim tårades hennes ögon.

– Jag blir väldigt berörd av att det är så många här, säger hon.

ANNONS

Varför har du tagit dig hit?

–  Det här måste man göra för sin egen medmänsklighet. Man kan inte bara blunda för orättvisor när det gäller barn, säger hon.

Som tonåring tvingades Fahim fly till fots över den afghanska gränsen till Pakistan efter att hans far blivit mördad av talibanerna. Våren 2016 kom han till Sverige och blev, som elev på Nya Elementar i Norra Ängby i Bromma, snabbt en i gänget. Efter att ha gått ut nian jobbar han nu som elevassistent på skolan.

– Jag kan språket och trivs bra. Jag vill inte flytta. Det känns som att allt jag har gjort här har varit i onödan, säger han.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.