Kämpetorp byggs ut till högstadium

Kämpetorpsskolan i Älvsjö ska byggas ut med drygt 700 elevplatser. Skolan som i dag är en F-5-skola kommer därmed att få klasser ända upp till årskurs nio med en kapacitet för totalt 1 020 elever. Skolan beräknas stå helt klar 2017.

– Stockholm växer så att det knakar. Under de närmaste tio åren kommer antalet elever i Stockholms grundskolor att öka från dagens cirka 75 000 till över 100 000. Vi ser en kraftig ökning i Älvsjö och det är glädjande att vi nu kan bygga ut Kämpetorpskolan med ett högstadium, säger skolborgarrådet Lotta Edholm (FP) i en kommentar.

Enligt majoriteten kommer det även att byggas en ny fristående idrottshall vid skolan som kan användas av föreningar och andra på kvällar och helger. I dag är det en skriande brist av idrottshallar i området.

Beskedet mottas med jubel av stadsdelsnämndens ledning i Älvsjö.

– Jag gör vågen över att skolborgarrådet tagit intryck från alla föräldrar i Älvsjö, samt på detta sätt förekommer den stora inflyttning som kommer att ske i före detta Kabelverkets område, meddelar Kalle Bern (FP) ordförande i Älvsjö stadsdelsnämnd.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare skrivit om den stora utbyggnaden av LM Ericssons gamla fabriksområde vid Älvsjö centrum, där omkring 1 500 lägenheter planeras och en stor inflyttning av barnfamiljer väntas.

Även Herrängens skola byggs ut för att kunna ta emot elever från förskoleklass till årskurs sex.

Jag gör vågen över att skolborgar-rådet tagit intryck från alla föräldrar.Kalle Bern (FP) stadsdelsnämnden