ANNONS

Kan få jobba som bonde i Malawi

En bonde i världens fattigaste land tjänar 90 öre i timmen.

Nu är Karin Kling från Huddinge en av tio kvinnor som kanske får åka till Malawi och testa på världens tuffaste jobb.

– Jag behöver ruskas om lite, säger hon.
ANNONS

Till vardags arbetar Karin Kling som barnsjuksköterska på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Huddinge. Men om hon blir uttagen till biståndsorganisationen We Effects tävling ”Världens tuffaste jobb” kan hon få arbeta sida vid sida med den malawiska bonden Biata Chisi på en gård i Salima.

– Framför allt skulle det vara totalt annorlunda mot det jag gör nu och jag skulle vilja se sakerna som jag ofta pratar om på plats. Här hemma pratar jag ofta om orättvisor och miljöpåverkan, säger Karin Kling.

Totalt har 560 kvinnor från hela Sverige sökt jobbet som bonde i Malawi. Om Karin får jobbet garanteras hon en lön på tio kronor om dagen, motsvarande lönenivån för jordbruksarbetare i Malawi, som räknas som världens fattigaste land av Världsbanken.

– Jag är månadsgivare i många olika organisationer, så jag hjälper till ekonomiskt men det vore kul att bidra praktiskt också, säger Karin Kling.

Syftet med We Effects projekt är att belysa situationen för kvinnliga jordbrukare i fattiga delar av världen. Personen som får jobbet kommer att rapportera tillbaka till Sverige med texter och bilder för att göra mer uppmärksamma på kvinnornas utsatta situation. Karin Kling berättar att hon inte har någon större erfarenhet av jordbruksarbete.

– Nej det har jag inte. Men jag har ett stort trädgårdsintresse och odlar lite hemma i växthus. Det är småskalligt men väldigt kul, säger hon.

I början av december tillkännages vem av de sökande som får åka till Malawi. Det är tredje gången som We Effect rekryterar en svensk kvinna till Världens tuffaste jobb. Tidigare år har organisationen valt att uppmärksamma Kenya och Uganda.

– Jag hoppas att jag får besked snart för jag har inte planerat någonting för februari och mars än utifall att, säger Karin Kling.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.