ANNONS

Nu kan du flytta in i ett vattentorn i Skärsätra

Vattentornet på Pyrolavägen 18 har byggts om till lägenheter.
Vattentornet på Pyrolavägen 18 har byggts om till lägenheter. Foto: Oskars Kalnins.
Har du alltid drömt om att bo i ett torn? Nu har du chansen att flytta in i det gamla vattentornet i Skärsätra.
ANNONS

Vattentornet på Pyrolavägen 18 i Skärsätra har varit ombyggt till bostäder sedan 1984. Inuti vattentornet finns det numera fem moderna lägenheter uppdelade på 7,5 våningar samt en källare. Nu är etagelägenheten längst ner till salu.

Lägenheterna har en takhöjd på 2,93 meter och är ovanliga med sin runda form. Utsmyckningsdetaljer på fasaden och fönster samt trappen med handsmitt räcke och det handslagna teglet är original.

– Att bo i ett 100-årigt vattentorn med högt kulturvärde känns verkligen i hela lägenheten. Det är ett arv att förvalta, säger Moa Englund, ansvarig fastighetsmäklare på Bjurfors.

Det 27 meter höga vattentornet byggdes 1912 och när ön har fått fler moderna vattentorn har man kunnat göra om tornet till bostäder.

Trädgården sträcker sig runt om hela tornet och ligger på en av Lidingös högsta punkter.

Något som är speciellt med just den här lägenheten är de spetsbågiga fönstervalven i alla väderstreck. Vad lägenheten kommer att ha för utgångspris är ännu inte bestämt.

Vattentornet till salu

Lägenheterna har en takhöjd på 2,93 meter och är unik med sitt runda attribut. Utsmyckningsdetaljer på fasaden och fönster samt trappen med handsmitt räcke och det handslagna teglet är original. Foto: Oskars Kalnins

Etagelägenheten i vattentornet är till salu.

Etagelägenheten i vattentornet är till salu. Bostaden är tänkt för en familj eller ett par som letar efter ett unikt boende. Foto: Oskars Kalnins

Kök i lägenhet i vattentornet på Lidingö

När fler mer moderna vattentorn byggts på ön har möjligheten uppkommit att göra om tornet till bostäder. Foto: Oskars Kalnins

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.