Nu kan du få en ny kompis i Bromma

händer, handslag
Som kontaktkompis är målet att minska isoleringen för en person.
Bromma stadsdelsnämnd söker efter dig som vill bli kontaktkompis till funktionsnedsatta personer i Bromma.
– Man får träffa en människa som man inte annars hade lärt känna, säger Carina Nordström, kontaktsekreterare i Bromma stadsdelsförvaltning.

Många personer med funktionsnedsättning kan behöva en kompis som stöd för att komma ut i samhället och uppleva givande sociala sammanhang. Nu söker Bromma stadsdelsnämnd efter folk som vill bli kontaktpersoner i stadsdelen.

Som kontaktkompis är målet att minska isoleringen för brukaren.

– Man kan gå på museum, promenera, fika eller ta en pratstund. Man får träffas hemma men det ska inte vara varje gång, det är viktigt att man kommer ut i samhället. Vissa vill också göra mer avancerade aktiviteter som att klättra på klättervägg eller att gå till gymmet tillsammans, säger Carina Nordström, kontaktsekreterare i Bromma stadsdelsförvaltning.

Kontaktkompisen och brukaren träffas cirka två gånger i månaden.

Målet är att matcha ihop brukarna med en kontaktkompis som har liknande intressen. I stort sett vem som helst kan bli en kontaktperson som är över 18 år. Sen är det också viktigt att man befinner sig i en stabil situation psykiskt.

– Man ska till exempel inte befinna sig i en kris eftersom att man ska vara ett stöd för en annan person, säger Carina Nordström.

Som kontaktperson får man ett litet arvode för sin insats men det är inget man ska göra för att tjäna pengar menar Carina Nordström.

– Det är absolut inget man blir rik på, men man blir en väldigt viktig person i någons liv. Man får träffa en människa som man inte annars hade lärt känna, det är en tillfredsställelse.

Fakta

Bli kontaktkompis

Anmäl ditt intresse här!

Källa: Bromma stadsdelsnämnd