Känd artist från Thailand intar scenen

Jonas Anderson föddes i Sverige men växte upp i Thailand. Där är han nu en uppskattad artist. I morgon uppträder han i Upplands Väsby.
Jonas Anderson föddes i Sverige men växte upp i Thailand. Där är han nu en uppskattad artist. I morgon uppträder han i Upplands Väsby.
Svensken Jonas Anderson flyttade som liten till Thailand. Nu är han en stor artist i landet och i morgon uppträder han i nya Kulturhuset i Väsby.

Musikkarriären startade 2000 och har bara fortsatt sedan dess. Jonas Anderson sjunger på thai och förutom hundratals uppträden så har han också släppt flera album i Thailand.

Vad kommer att ske i morgon?

– Jag kommer att sjunga på thai. Det är en riktig konsert och lokala thailändska dansare som är med.

Hur är det att spela i Sverige?

– Första gången jag uppträdde i Sverige var 2009. Då på Södra Teatern och sedan i Östersund. Sedan dess har jag spelat på flera olika ställen i Sverige. Jag har en del fans i Sverige också, en del thailändare som bor i Sverige saknar sitt hemland. Då kan jag fungera som en brygga för dem.

Jonas Anderson sjunger lookthung, den thailändska versionen av country eller folkmusik.

– Det är en ganska svår typ av musik att sjunga. Det är väldigt traditionellt och låtarna sjungs inte bara på vanlig thai, utan också på en del dialekter. Kul är det i alla fall, det är äkta thaimusik.

Jonas Anderson uppträder i morgon lördag klockan 18 på nya Kulturhuset i Upplands Väsby.