ANNONS

Känd smitväg kan få staket

Bussbågen vid tennishallen på Majrovägen i Gubbängen blir ofta överkörd eller rundad.
Här får bara bussar köra. Men bussbågen som ska stoppa personbilar är tillfälligt borta.
Många brukar runda hindret och köra upp på gångvägen.
Många brukar runda hindret och köra upp på gångvägen.
Trafikkontoret har tröttnat på smitförare som rundar eller kör över trafikhindret på Majrovägen i Gubbängen. Räcken och pollare kan bli svaret.

– Det finns med på vår åtgärdslista, säger Katarina Kjellberg, trafikplanerare.
ANNONS

Mellan Majrovägen och Målkurvan vid Gubbängens IP råder genomfartsförbud för bilar. Här får endast bussar köra. Men hjulspåren i den torkade leran intill körbanan säger det mesta: Det här är en känd smitväg. Bilister som vill tjäna några minuter brukar runda bussbågen och köra upp på gång- och cykelvägen.

På grund av detta har trafikkontoret ställt en betongsugga uppe på cykelbanan.

– Men den brukar folk flytta på. Man blir förvånad över hur mycket som rör på sig i vår trafikmiljö. Tunga stenar, skyltar, allt möjligt bärs bort, säger Katarina Kjellberg, trafikplanerare på trafikkontoret.

När Mitt i Söderort besöker platsen är dessutom själva bussbågen borta.

– Jag är inte överraskad. Våra driftansvariga tvingas ofta reparera den. Den körs sönder helt enkelt. Men nu när jag vet kommer jag att göra en felanmälan om det, säger Katarina Kjellberg.

För att få stopp på smitarna en gång för alla har trafikkontoret skissat på en lösning med staket – så kallade rörräcken – och pollare, som ska göra det omöjligt för bilar att komma fram på gångvägen.

Åtgärden kommer troligtvis inte att genomföras i år – men finns med på trafikkontorets lista över önskvärda åtgärder kommande år.

– Det här är en plats där många idrottande barn och ungdomar rör sig. En trygg trafikmiljö ligger i allas intresse, säger Katarina Kjellberg.

Christer Rörvall som bor på Majrovägen tycker att trafikkontoret är inne på rätt spår.

ANNONS

– Jag hoppas att alla oansvariga bilister och varubilar hindras från genomfart. Jag brukar gå förbi där och det är ofta man ser både personbilar som kör på gångvägen och större bilar som kör rakt över hindret, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.