Kändisar ger sig in i Boovallenbråket – rasar mot grannarna

Niklas Strömstedt ger sig in i Bovallenbråket
"Skärp er och njut så länge ni kan" skriver Niklas Strömstedt på Twitter.
Restriktionerna för Boovallen i Nacka fortsätter röra upp känslor. Nu ger sig artister in i konflikten och kritiserar grannarnas klagomål, rapporterar Sportbladet.
”Ni som klagar på ljudet av barn som spelar fotboll – tänk på att snart så finns ni inte längre till och kommer då inte höra ett skit”, skriver artisten Niklas Strömstedt på Twitter.

Mitt i har tidigare rapporterat om konflikten om Boovallen. Sedan flera år tillbaka har grannar klagat på ljudnivåerna vid fotbollsplanen.

2013 och 2014 gjordes två mätningar i området – som visade att bullernivåerna ligger över Naturvårdsverkets riktvärde för elva fastigheter nära fotbollsplanen.

Har lett till strikta restriktioner

De höga bullernivåerna har gjort att klubben Boo FF:s aktiviteter numera måste hållas inom begränsade tider och att ingen organiserad verksamhet får bedrivas under hela juli månad.

Dessutom får högtalare endast användas fyra gånger per år, enligt en dom i Mark- och miljödomstolen.

”Förbjud dom vuxna istället”

Nu ger sig artister in i konflikten och kritiserar grannarnas klagomål, rapporterar Sportbladet.

”Ni som klagar på ljudet av barn som spelar fotboll – tänk på att snart så finns ni inte längre till och kommer då inte höra ett skit. Så skärp er och njut så länge ni kan”, skriver Niklas Strömstedt på Twitter.

Även skådespelaren Morgan Alling ryter i från – och svarar på Strömstedts tweet:

”Det inte bara är barn som skriker. Det är mest föräldrarna som står bredvid plan som skränar mest. ’Förbjud dom vuxna istället’, sa min son. Kanske en tanke”.