Artister kritiska till Kägelbanans stängning

Kändisarna backar kägelbanan. Petter, Erik "Jerka" Johansson och Richard Herrey har alla basunerat ut sin ilska på sociala medier.
Petter, Jerka Johansson och Richard Herrey ryter alla till om stängningen av Kägelbanan.
Nyheten att Kägelbanans musikscen måste stängas på grund av buller har fått kändisarna att ilskna till i sociala medier.
"Att bo supercentralt och gnälla på ljud rimmar inte" skriver rapparen Petter.

”Att bo supercentralt och gnälla på ljud rimmar inte”, så skriver artisten Petter på sitt Twitterkonto om stängningen av Kägelbanan.

Flera andra artister håller med honom.

En stad måste få leva och pulsera.

Petter

Argast är skådespelaren Jerka Johansson som rasar på Instagram.

”Kan alla skitnödiga innerstadsbor som bor i innerstan och som vill bo i innerstan men INTE FATTAR att de bor i en innerstad FLYTTA från innerstan istället för att gnälla på ljud som HÖR EN INNERSTAD TILL”

En dålig utveckling, tyckte Diggi-loo diggi-ley-stjärnan och numera moderatpolitikern Richard Herrey som twittrade ut sin ilska.

”En levande stad består enligt mig av levande musik/nöje/kulturliv.Att bo mitt i stan har fördelar och nackdelar. Vill man ha lugnt och tyst finns det alternativ. Alltför många etablerade nöjesscener har fått stänga genom åren.Ingen bra utveckling”.

Artisten Petter menar att det gnälls för mycket i innerstan.  ”Snart får vi inte skratta öppet på gatorna efter kl 22:00 då någon i huset bredvid kan störas” skriver han på Instagram. Han beskriver utvecklingen som tragisk.

”En stad måste få leva och pulsera. Att bo supercentralt och gnälla på ljud rimmar inte. Det här som sker just nu i Stockholm är tragiskt och det förstör kulturlivet. Kulturlivet är viktigt och måste få leva. Eller att försöka förbjua klockor sluta ringa i kyrkor som stått där i alla tider är faktiskt jävligt bisarrt”.