Kändistränaren vill öppna gym i Tyresö

Mikael Hollsten från Tyresö ska hjälpa kändisar gå ner i vikt.
Mikael Hollsten från Tyresö ska hjälpa kändisar gå ner i vikt.
Mikael Hollsten peppar deltagare i Biggest Loser.
Mikael Hollsten peppar deltagare i Biggest Loser.
Han har varit gladiator, tränat Danny Saucedo till superkropp och spelar just nu in sin fjärde sägong av Biggest loser. I framtiden drömmer TV-aktuella Tyresöbon Mikael Hollsten om att öppna ett nytt gym i Tyresö.

När jag ringer upp Mikael Hollsten på fredagen sitter han i bilen på väg ut till inspelningen. Det kommer bli hans fjärde säsong som tränare i TV-programmet Biggest Loser.

Samtidigt som de spelar in höstens säsong, sänds den senaste säsongen på sjuan.

Blir VIP-tränare

– Skillnaden mellan den som går på tv nu och den vi spelar in är att nästa säsong kommer vara Biggest Loser VIP. Då är det bara kändisar med. Nu sänds en ”vanlig” Biggest Loser-säsong, säger Mikael Hollsten.

Bland andra Anna Book och Runar Sögaard kommer att vara med i VIP-säsongen. Mikael Hollsten är ensam tränare den här gången.

Att han har blivit en personlig tränare som återkommande syns i rutan, är något av en slump, berättar han.

– Det är inget som jag trodde att jag skulle jobba med direkt. Det började med att jag var med i Gladiatorerna, som gladiatorn Prime, sedan började jag jobba parallellt med Biggest Loser efter några år, säger han.

”Inte lathet bakom övervikt”

Det visade sig passa honom bättre än att vara gladiator och till slut gick han över till att bara göra det.

– Biggest Loser är mer intressant. Man tror att man efter en säsong har hittat ett recept, eller en mall, för att hjälpa personerna att gå ner i vikt. Men varje år är det nya personer, med nya problem som man måste hitta lösningar på, säger han och fortsätter:

– Det handlar ju aldrig om ren lathet om en person väger 200 kilo. Det är något annat. I många fall handlar det om utanförskap eller ett trauma som de här människorna försöker hantera. Då blir sockret eller dåliga matvanor ett sätt att bedöva ångest och jobbiga känslor. Det är det man måste komma åt för att kunna hjälpa dem att förändra sin livsstil.

Att träna kändisar som Mikael Hollsten gör just nu är ingenting nytt. Han har tidigare gjort sig ett namn som personlig tränare när han tränade Danny Saucedo inför melodifestivalen, bland annat.

Nytt gym i Tyresö

Mikael Hollsten bor i Tyresö sedan ett och ett halvt år tillbaka. Han har bott i Stockholm sedan han var 25, men flyttade efter några år till Los Angeles och arbetade där. När han skulle flytta hem till Sverige igen var det självklart att bosätta sig just i Tyresö.

– Min fru är från Tyresö, så det var klart att vi skulle titta på hus här, säger han.

Vad har du för planer efter Biggest Loser?

– Jag skulle väldigt gärna öppna ett gym här i Tyresö. Det går jag och funderar mycket på nu, men jag behöver ha någon som vill investera i det i sådana fall, säger han och lägger till:

– Jag trivs så oerhört bra här, och det vore superkul att kunna öppna ett riktigt bra gym som har allt som jag tycker ska finnas här.

Fakta

Fyra träningstips från Mikael Hollsten

1.Sätt upp ett mål.

– Men inte ett viktmål. Fundera istället vad du vill få ut av att träna. Vill du må bättre, bli starkare eller bli smalare, till exempel. Det ska inte handla om att gå ner fem eller tio kilo, utan att känna sig bättre. Siffran som vågen visar betyder ingenting.

2.Gör något jobbigt

– Om du känner dig låg eller nere, kanske för att du tränar för lite, ge dig själv en utmaning. Gör något jobbigt som att gå upp klockan 05:00 på morgonen och ta en löptur. Det är mycket coolare att vara en person som gör det än att prioritera en timmas extra sömn på morgeonen

3.Kul träning

– Hitta en träningsform som passar dig. Om du har spelat tennis eller fotboll förut, kan det vara bra att ta upp det igen. Annars kan du testa på något nytt, som golf eller löpning.

4.Bryt mönster

– Om du har kommit igång med träningen, men känner att du står still eller börjar tappa motiveringen – gör något helt annat. Om du brukar träna styrka på gym, kör löpträning utomhus i en vecka istället.

Källa: Mikael Hollsten