”Det ska lukta kanelbulle i hela Hökarängen”

Bagaren och konditorn Moa Lund berättar att de kommer göra 1000 bullar till kanelbullens dag 2018.
Bagaren Moa Lund är redo för kanelbullens dag.
På Konditorn & Bagarn i Hökarängen älskar man temadagar – och kanelbullens dag är inget undantag.
– Vi brukar baka runt tjugo kanelbullar per dag – den här dagen bakar vi runt tusen, säger bagaren Moa Lund.

Den 4 oktober är det kanelbullens dag och kaféer och konditorier runt om i Stockholm har redan börjat ladda.

På Pepparvägen 11 i Hökarängen ligger White Guide-listade Konditorn & Bagarn som sedan öppningen i mars 2015 har blivit en favorit bland fikabrödssugna Stockholmare.

Här uppmärksammar man gärna alla typer av temadagar – och kanelbullens dag är inget undantag.

– Det är många dagar som ska uppmärksammas: fettisdagen, kardemummabullens dag – nu i veckan firade vi äpplets dag. Vi försöker fira så många vi kan, säger Maria Christensen som är kaféansvarig.

Blir kvar i Hökarängen

Det största trycket brukar vara inför fettisdagen och i våras var anstormningen så pass stor att gästerna knappt fick plats i den lilla lokalen.

Men trots populariteten finns inga planer på att lämna Hökarängen i första taget.

– Det är ingen hemlighet att vi har dåligt med sittplatser, men så länge vi inte hittar något större som ligger i närheten blir vi kvar. Vi vill gärna vara kvar här i Hökis.

De som har varit här vet att vi gör grymma bullar

Maria Christensen, kaféansvarig

Hökarängsborna tycks onekligen ha tagit kaféet till sina hjärtan och något speciellt knep för att övertyga dem om att det är här kanelbullens dag ska firas behövs inte. Det sköter kaféets goda rykte – och doft.

– De som har varit här vet redan att vi gör grymma bullar, men vi brukar såklart skylta med det vi har bakat. Sen ska det sjävklart lukta kanelbulle i hela Hökarängen.

Bagaren och konditorn Moa Lund berättar att de kommer göra 1000 bullar till kanelbullens dag 2018.

Kanelbullar – med äkta smör. Foto: Anna Z Ek

Tusen kanelbullar

Moa Lund jobbar som bagare, och hon förväntar sig att det blir en del extra jobb inför den stora dagen.

Det är många kanelbullar som ska levereras.

– Det är en av våra stora dagar. Vi brukar baka runt tjugo kanelbullar per dag – den här dagen bakar vi runt tusen.

Vad är det som gör era kanelbullar så speciella?

– Vi bakar med riktigt smör, och snålar inte, så det blir saftigt. Det är äkta vara.