Kaninen Hassel ännu försvunnen: ”Vi lever på hoppet”

Kaninen Hassel fortfarande försvunnen från Aspuddens parklek.
Hassel är en dvärgvädur med långa hängande öron i färgen madagaskar, alltså brun med grå mage.
Stölden av kaninen Hassel har engagerat söderortsborna. Trots att många hjälpt till att leta i området kring Hägersten-Liljeholmen är hon fortfarande försvunnen.
Men Aspuddsparken har inte gett upp hoppet om att Hassel ska komma hem igen.

Det var på kvällen den 8 juli som två pojkar i tonåren ska ha tagit kaninen Hassel från Aspuddens parklek. Två barn ska ha sett pojkarna cykla mot Aspuddens skola, vilket Mitt i tidigare rapporterat om.

Över en vecka senare är kaninen, som bott många år i parken, fortfarande försvunnen.

– Ja, det är hon. Ingen har sett henne och vi har inte hört något nytt, säger Elvira Karjel, djurskötare på Aspuddsparken.

Sågs senast i Hägersten

Efter att parken skrivit om Hassel på sin Facebooksida ville många hjälpa till att hitta henne. Enligt de tips som kommit in ska Hassel bland annat skymtats i Fruktparken i Liljeholmen och ska senast ha setts vid Hägerstensvägen 159 den 12 juli.

– Det är väldigt många som är engagerade och vill att hon ska komma hem igen. Många privatpersoner som känner till parken och kaninerna är ute och letar. Vi är väldigt glada över det, säger Elvira Karjel.

Parkens personal har också letat kring de områden som de fått tips om i Hägersten och Liljeholmen. Än har de inte gett upp tanken på att få hem Hassel till sina kaninbarn och barnbarn i parken.

– Vi lever fortfarande på hoppet om man säger så, säger Elvira Karjel.

Fakta

Har du sett Hassel?

Hassel är en dvärgvädur med långa hängande öron i färgen madagaskar, alltså brun med grå mage.

Ser man henne bör man ringa till parken på numret 08-19 99 15 eller ta en bild och skriva till Aspuddsparken på Facebook.  Är man kaninvan kan man också försöka fånga in henne, men då bör man tänka på att hon kan vara väldigt rädd och skärrad.

Aspuddsparken har polisanmält händelsen och har man tips kan man också ringa polisen på 114 14, ärendenumret är  I-53-1562580443892.

Källa: Aspuddsparken