ANNONS

Kaniner i sportbag dumpades i parken

Någon eller några okända personer har dumpat en svart sportbag med två kaniner i, inne i Rådsparken.

Nu efterlyser parken ägarna till de två kaninerna.
ANNONS

Buren där de två kaninerna med okända namn vistas är egentligen till för en av Rådsparkens ganska nykläckta kycklingar. Än så länge får den lilla kycklingen vistas inne i hönshuset med tre hönor.

– Vi har ingenstans att göra av kaninerna, vi efterlyser ägarna nu. Kommer ingen och hämtar dem så lämnar vi dem till polisen, säger Anette Larsson, föreståndare i Rådsparken.

Det var för två veckor sedan som en större kaninhoppstävling i parken var i gång. Det var fullt med entusiaster, besökare och kaniner.

Någon gång under dagen den 14 juni har någon eller några personer lämnat en svart- och blåfärgad sportbag på området, och i väskan låg de två kaninerna.

– Vi hittade den inne i stallet i en av burarna och trodde först att någon hade glömt kaninerna där eftersom det var en tävlingsdag, säger Anette Larsson.

På Rådsparken vet man för närvarande varken vad kaninerna heter eller varifrån de kommer.

– Vi har lagt ut efterlysningar på vår facebook-sida och satt upp lappar men ingen har hört av sig ännu, säger Anette Larsson.

Det är inte första gången som någon dumpat djur i Rådsparken.

– Det var väldigt länge sedan någon gjorde så här. Men vi har varit med om det tidigare, folk har lämnat kaniner och marsvin här i tron att vi tar hand om dem, men det har vi inte möjlighet att göra, säger Anette Larsson.

ANNONS

Polisens djurhandläggare säger att situationen för kaninerna troligen är dyster. Att kaniner dumpas är väldigt vanligt, enligt polisen, som samtidigt menar att de inte kan göra något åt kaninerna i Rådsparken.

– De har matat kaninerna och tagit hand om dem ett tag. Rent krasst så kan de själva välja att behålla dem eller att avliva dem. Men jag vet att de inte har möjlighet att hand om bortlämnade djur, säger Gunilla Lööv vid Södertörnspolisen.

Två kaniner har dumpats vid Rådsparken. Nu efterlyser Anette Larsson ägarna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.